Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2021 12:06

"Ми втрачаємо чутливість до важливих речей"

Пандемія коронавірусу вплинула на життя більшості українців 2020-го. Подією року її назвали 43 відсотки громадян і оцінили як негативну. Про це свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Київського міжнародного інституту соціології. Війну на Донбасі згадали 12 відсотків респондентів, весняний карантин – 11,5

  Лариса ВОЛОШИНА, 46 років, публіцистка
Лариса ВОЛОШИНА, 46 років, публіцистка

Війна на Донбасі скоро буде подією десятиріччя. Зниження цікавості до цієї теми – ПОГАНА ТЕНДЕНЦІЯ. Смерть закатованого українського військового, якого викрали бойовики, вже не викликає бурхливої реакції. Бойові втрати стають статистикою. Ми ВТРАЧАЄМО ЧУТЛИВІСТЬ до важливих речей.

Усе, що відбувається в країні та світі, пояснюється пандемією – економічний спад, відсутність мобільності. Covid-19 зачепив усіх. Щодня читаємо про те, що не стало відомих і невідомих людей. Зникло рукостискання. На новорічні свята люди хочуть відпочинку. Загроза зараження несла тривогу, відчай, страх.

Зараз це перетворилося на шалену втому.

Після пандемії суспільство багато що перегляне. Вже ВІДБУВАЄТЬСЯ РЕВІЗІЯ. Все більше українців уважніше ставляться до здоров'я, дотримуються вимог.

А від держави люди та професійні спільноти хочуть ЧІТКИХ ПРАВИЛ

Зараз ви читаєте новину «"Ми втрачаємо чутливість до важливих речей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути