вівторок, 05 червня 2018 14:49

Чоловік їв борщ три дні. Після того більше не просив варити його

Коли Ольга Кудіненко востаннє

Робила комусь сюрприз

Щороку влаштовую сюрпризи чоловіку на день народження. Недавно на його 40-річчя вирішила таємно організувати поїздку за кордон. Обрала Амстердам – місто, в якому відбулося одне з наших перших побачень. Забронювала той же номер, в якому ми тоді зупинилися. Все йшло за планом, Коля ні про що не здогадувався. Коли оплатила готель, на мобільний чоловіка прийшло повідомлення, що з його банківської картки знято таку-то суму за бронювання номера. Виявилося, переплутала картки. Чоловік не подав виду, що здогадався.

Купувала непотрібну річ

Мій зріст – 1,6 метра. Відчуваю себе маленькою. Щоб здаватися вищою, носила взуття на високих підборах. У 25 років зрозуміла, що це незручно. Навіть під вінець ішла в балетках. Позаторік подруга була в Лондоні. Розказала, що купила собі туфлі-човники темно-бордового кольору на високих підборах. Я попросила придбати і для мене – маємо однаковий розмір ноги. Віддала за них майже 100 доларів. Планувала взути на свій день народження. Та перед іменинами забула. Прийшла в кросівках.

  Ольга Кудіненко, 30 років, засновниця та керівниця благодійного фонду ”Таблеточки”. Народилася 10 квітня 1988-го в Києві. Батько – військовий, мати – домогосподарка. Має  старшого брата. Закінчила факультет фінансів Києво-Могилянської академії. Працювала піар-менеджером Фонду Віктора Пінчука та будівельного холдингу Ріната Ахметова ESTA Holding. 2011-го заснувала проект ”Таблеточки”. За два роки зареєструвала його як благодійний фонд, що опікується онкохворими дітьми. Шукає кошти на лікування. Улюблені письменники: Джером Селінджер, Джон Стейнбек, Френсіс Фіцджеральд, Ернест Гемінґвей. Вільний час проводить у подорожах. Має кота Пухнастика. Улюблені квіти – півонії. Чоловік Микола – топ-менеджер у московській IT-компанії. Виховують доньку 2-річну Віру
Ольга Кудіненко, 30 років, засновниця та керівниця благодійного фонду ”Таблеточки”. Народилася 10 квітня 1988-го в Києві. Батько – військовий, мати – домогосподарка. Має старшого брата. Закінчила факультет фінансів Києво-Могилянської академії. Працювала піар-менеджером Фонду Віктора Пінчука та будівельного холдингу Ріната Ахметова ESTA Holding. 2011-го заснувала проект ”Таблеточки”. За два роки зареєструвала його як благодійний фонд, що опікується онкохворими дітьми. Шукає кошти на лікування. Улюблені письменники: Джером Селінджер, Джон Стейнбек, Френсіс Фіцджеральд, Ернест Гемінґвей. Вільний час проводить у подорожах. Має кота Пухнастика. Улюблені квіти – півонії. Чоловік Микола – топ-менеджер у московській IT-компанії. Виховують доньку 2-річну Віру

Отримувала подарунок

Не люблю подарунків. Кажу: краще ці гроші переведіть на рахунок "Таблеточок". Цьогоріч на свій день народження отримала 1 мільйон 52 тисячі гривень. Кошти надійшли за лічені години. Друзі й незнайомі люди переказували, хто скільки міг. Наступного року на свої іменини планую зібрати для фонду 1,5 мільйона гривень.

Здавала кров

У березні. До цього не могла бути донором три роки. Спочатку – через вагітність. А після пологів почалася алергія – на руках з'явився висип. Попросила маму поміняти все в ліжку – не допомогло. До лікарів не зверталася. Тільки їхала з Києва, все зникало. Була впевнена, що й цього року здати кров не вийде. Та в лютому висип минув. Кров здавала в Охматдиті. Крім морального задоволення, отримала ще й відчуття оновлення організму.

Сварилася з чоловіком

Днями поверталися з подорожі. У магазинах аеропорту дозволяю Вірі гратися з іграшками, але не купую: вдома вже ніде їх ставити. Залишила чоловіка з донькою в крамниці на кілька хвилин. Коли прийшла, вони були біля каси – чоловік брав малій слона. Сказала, що в нас правило: не робити цього. Віра почала плакати. Коля не встояв. Довелося серйозно поговорити з чоловіком.

Плакала

15 жовтня у світі відзначають день батьків, в яких померли діти. Кілька днів тому прочитала в соціальній мережі публікацію жінки, яка народила мертве немовля. Писала, що на івриті ці пологи називають "лейда" – тихими, а в Ізраїлі батькам не дозволяють іти на похорон. Ця історія зачепила.

Варила борщ

Три роки тому. Мала летіти у справах фонду. Вирішила залишити Колі щось поїсти. Наварила 3-літрову каструлю борщу. На шматку паперу написала: "Бачиш, яка в тебе хороша українська дружина!" Чоловік їв страву три дні. Після того більше варити борщ не просив.

Чула про себе плітки

Нещодавно зателефонувала подруга. Розповіла, що один із благодійників на мене образився. Всім розказує, що я йому не дуже дякувала за пожертву, та ще й назвала волонтером. Не вибачалася. Вважаю, що носити звання волонтера – це гордість.

Сиділа на дієті

Торік у грудні. Перед тим якийсь час зловживала піцами та арахісовою пастою. Вирішила привести організм у норму. Пішла на консультацію до дієтолога. Він порадив снідати кашами, відмовитися від хліба й солодощів.

Купувала ліки

Минулого місяця придбала протипухлинний препарат "Ервіназа" – 4364 євро за упаковку. Витратила гроші, які мені подарували на день народження. Ліки передала 3-річній Кірі у відділенні інтенсивної хіміотерапії київського Охматдиту. Дівчинка лежить у закритому боксі. Щоб потрапити до неї, треба зняти всі прикраси, вдягнути маску й медичні рукавички. Заборонено торкатися до дитини й сидіти в палаті. Кіра була після наркозу. Коли спитала, про що найбільше мріє, відповіла: "Хочу одужати, щоб батьки більше не плакали".

Зараз ви читаєте новину «Чоловік їв борщ три дні. Після того більше не просив варити його». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути