четвер, 08 липня 2021 09:31

"Все завершиться тим, що Україна згорне велику реформу"

До Дня Незалежності Кабмін планує витратити майже 5,5 мільярда гривень поза системою Prozorro. Парламент вніс зміни в закон "Про державні закупівлі". У Міністерстві фінансів кажуть, що гроші підуть на зведення інфраструктурних об'єктів. Модернізацію шести аеропортів – у Вінниці, Дніпрі, Одесі, Рівному, Херсоні й Мукачеві. Розбудову євроколії Київ – Львів – Скнилів. Завершення будівництва лікувально-діагностичного комплексу й лікарні "Охматдит"

  Гліб КАНЄВСЬКИЙ, 32 роки, голова експертної організації ”Стейт-Вотч”
Гліб КАНЄВСЬКИЙ, 32 роки, голова експертної організації ”Стейт-Вотч”

ЗЕЛЕНСЬКИЙ хоче увійти в історію як президент-будівник. Хтось у його Офісі використовує ці наміри для розпилювання грошей. Це спроба зламати систему Prozorro. Все завершиться тим, що Україна ЗГОРНЕ велику РЕФОРМУ.

У державній політиці управління фінансами ЩОСЬ НЕ ТАК. Влада постійно каже, що немає коштів на вакцини, – просить за кордоном, бере кредити. А потім кидає 135 мільйонів із бюджету на найвищі прапори в регіонах до Дня Незалежності. Київська область у Броварах встановить стяг за 20 мільйонів. Миколаївська – за 14. Щоб була гарна телевізійна картинка.

До 24 серпня хочуть запустити великі інфраструктурні об'єкти, як-от модернізувати шість аеропортів. Але для цього потрібне ручне керування системою виділення коштів. ЗАКОНОДАВСТВО ТАКОГО НЕ ДОЗВОЛЯЄ. Система Prozorro – це набір чітких онлайн-процедур, яких мають дотримуватися органи влади в разі витрати бюджетних грошей. Але влада вирішила сама обирати, з ким працювати і як.

Це не нова історія. Як показує досвід попередніх років, коли чиновники втручаються в тендери,

ЦЕ ВЕДЕ ДО КОРУПЦІЙНИХ СКАНДАЛІВ.

Зараз ви читаєте новину «"Все завершиться тим, що Україна згорне велику реформу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути