середа, 19 вересня 2018 15:25

"Україна зараз – найбідніша країна Європи"

Демографічна ситуація в Україні з кожним роком погіршується, і скоро брак робочої сили компенсуватимуть біженці з Африки й Азії.

"До нас поїдуть мігранти. Основний потік, на мій погляд, піде з Кавказу, колишніх азійських республік СРСР і Афганістану", – каже Олександр Гладун, заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи

  Олексій КУЩ, 43 роки, фінансовий експерт
Олексій КУЩ, 43 роки, фінансовий експерт

Провладні експерти кажуть, що всі країни Європи проходили подібні процеси і так має бути. У цьому є сенс. Польща мала велику міграцію до Великобританії, Німеччини, Японії, Швеції.

Але Україна не є на ринку праці Євросоюзу. У нас вразлива економічна ситуація: з одного боку, рух на виїзд за кордон, але водночас немає співпраці з ЄС у цьому питанні. Наші люди займають там друго- і третьорядні позиції на ринку праці. Не можуть претендувати на гідний соціальний захист.

Україна зараз – НАЙБІДНІША КРАЇНА ЄВРОПИ. Поступається навіть Молдові. Білорусь чи Росія – на вищих позиціях.

Надії на азійську міграцію – наївні. Україна для таких – проміжний майданчик у Європу. Як Мексика – шлях у США.

У нас немає дискусії про трудову міграцію. Чиновники думають, що підвищення зарплати збільшить привабливість України. Але трудова міграція керується також якістю життя.

Має бути краща охорона здоров'я працівників, вони повинні бути захищені на пенсії.

Немає шансів, що в багатьох українців, які покинули батьківщину, виникне бажання повернутися назад. Наша економічна політика – ТОКСИЧНА. Вона отруює середовище країни.

Тут важко бізнесу. Але, якщо зміниться економічна парадигма, шанси з'являться.

Бажаний сценарій – нова економічна політика, якісні ідеї. Люди побачать це і почнуть повертатися. Маємо орієнтуватися на ізраїльську систему – щоб хотіли народжувати, жити і працювати на своїй землі.

Поганий прогноз: можемо скопіювати мексиканську модель економіки. Вона тримається на продажу природних ресурсів і сировини

Зараз ви читаєте новину «"Україна зараз – найбідніша країна Європи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути