середа, 16 січня 2019 11:48

У тебе є рідна мати. Її звуть Неля

Вісім зустрічей, яких люди чекали роками

У грудні 2018-го чернець греко-католицького монастиря у Києві 35-річний Юрій Левчун зустрівся з матір'ю. Алла Левчун відмовилася від сина в пологовому будинку.

– Мене виховували в Коропецькому інтернаті на Тернопільщині, – розповідає Левчун. – Там було важко. Бувало, за непокору вихователі роздягали догола та водили привселюдно. Надіявся, що мама мене забере.

Торік Юрій звернувся по допомогу до журналістів. Вони розшукали його матір. Жінка виправдовувалася: думала, син мертвий

1. У травні торік китаєць 27-річний Лі Лі зустрівся зі своєю родиною, яку не бачив 24 роки. Його батько Сюндзі Лі поширив 180 тис. листівок з інформацією про зник­лого сина.

– Я прямував до крамниці, де продаю одяг. Не помітив, що 3-річний син ішов слідом, – говорить Сюндзі Лі. – Коли дружина прийшла по нього в магазин, у мене оніміли ноги. Я продав бізнес і почав подорожувати країною з надією, що знайду Лі. За перші три місяці схуд на 30 кілограмів.

Хлопчика на вулиці забрало бездітне подружжя. У дорослому віці довідався, що вони йому нерідні.

Лі Лі знайшов батьків завдяки зразкам ДНК. Здали їх у поліцію для пошуку рідних.

Автор: biography.com
  Австралійці Аміна Харт і Скотт Андерсон позують разом із донькою Лейлою. Її жінка народила, звернувшись у банк сперми. За чотири роки розшукала біологічного батька дівчинки. Ним виявився Скотт. Почали зустрічатися і згодом побралися
Австралійці Аміна Харт і Скотт Андерсон позують разом із донькою Лейлою. Її жінка народила, звернувшись у банк сперми. За чотири роки розшукала біологічного батька дівчинки. Ним виявився Скотт. Почали зустрічатися і згодом побралися

2. 27-річна Кон Їнг із китайського міста Ченду загубилася у 3-річному віці на фруктовому ринку. Батьки обслуговували клієнта у своїй придорожній крамниці й не помітили, коли дитина зникла.

Подружжя розпочало пошуки. Не виїжджали з міста, аби бути вдома, коли повернеться донька. Знайшлася у березні торік – за 24 роки після зникнення.

– Поліцейський художник дізнався про нашу історію. З дитячої фотографії намалював мене дорослу. Картинку поширили в соцмережах, – розповідає Кон Їнг. – Я її побачила. Здивувалася, як схожа на ту жінку. У мене, як і в неї – шрам на чолі. Коли зв'язалася з батьком, сказав, що його доньку нудило під час плачу. Те ж відбувалося зі мною. Тест на ДНК підтвердив, що ми – рідні.

3. Британка 45-річна Тоні Гаррісон уперше побачилася з батьком 78-річним Лі Балтером у лютому торік. Він – колишній американський солдат, ветеран в'єтнамської війни. Закохався у в'єтнамку, вона завагітніла. Чоловік повернувся у США. Новонароджену Тоні мати віддала до притулку в місті Сайгон. Дитину вдочерило подружжя з Великої Британії.

– Мене турбувало, що я відрізняюся від інших. Хоча ніхто з однокласників не дошкуляв мені через колір шкіри, – каже Гаррісон.

Прийомна родина розповіла Тоні про її батьків. Вона знайшла тата в будинку для літніх людей. Тепер шукає матір.

4. – Ти – моя бабуся! Я знайшов тебе! – повторював 17-річний Крістіан Янін зі шведського Стокгольма в полтавському притулку для літніх людей 2016-го. Тоді розшукав бабу 77-річну Ларису Федорівну. Вона не знала про його існування. Крістіан народився 1999-го в столичному пологовому будинку. Мати від нього відмовилася. У документах вказала своє прізвище та ім'я. Замість домашньої адреси написала пункт збору вторинної сировини. Немовля усиновило шведське подружжя.

– Коли мені виповнилося 7 років, мама посадила навпроти і сказала: "Сину, ти вже дорослий, повинна сказати тобі правду. У тебе є рідна мати. Її звуть Неля. Коли вона тебе народила, не мала сил і можливості виховувати", – розповідає Крістіан.

Доля його матері невідома, вона значиться зниклою безвісти.

5. Австралійці 46-річна Аміна Харт і Скотт Андерсон, 49 років, одружилися 2016-го. За чотири роки до цього чоловік став донором сперми, з якої Аміна народила доньку Лейлу.

– Я була заміжня, – каже Аміна. – Але двоє синів померли від генетичного захворювання. Марлон прожив 14 тижнів. Луї помер, коли йому було 14 місяців. Із чоловіком розійшлися, була в депресії. Розуміла, що без дітей не виберуся з цього стану. Звернулася у банк сперми.

Згодом жінка вирішила розшукати донора. У клініці підказали його контакти. Запропонувала Скотту зустрітися, він погодився. За рік побралися. Аміна написала автобіографічну книжку "Як я зустріла твого тата".

6. Поліцейський 28-річний Ганеш Дхангде з індійського передмістя Мумбаї знайшов батьків 2013-го. З ними не бачився 22 роки. Дорогою зі школи хлопець загубився на залізничній станції. Сів на потяг і приїхав на незнайому станцію. Три дні жив на вокзалі. Ганеша прихистила родина рибалки. Разом із їхнім сином жебракував.

– Коли я прийшов на роботу в поліцію, начальник запитав про батьків. Я показав татуювання на лівій руці. То було ім'я матері. Інспектор наказав підопічним її розшукати, – говорить Ганеш. – Батьки виявилися бідні. Тішуся, що зумів їх знайти.

7. 2011-го американка Карліна Вайт, 23 роки, знайшла своїх батьків. Її 19-денним немовлям із нью-йоркської лікарні викрала Енн Петвей зі штату Коннектикут.

– Коли я подорослішала, запитала, де моє свідоцтво про народження. У мами його не було. Зрозуміла, щось не так, – розповідає Вайт. – Звернулася у поліцію. Там провели ДНК-тест, завдяки якому знайшли справжніх батьків. Коли з ними побачилася, виникло відчуття, наче народилася заново.

Карліна посприяла, аби її прийомну матір арештували. Від справжніх батьків теж пішла. Просила, аби вони їй віддали $750 тис., які отримали як компенсацію при втраті дитини. Грошей не мали. Розділили їх, коли розлучалися.

8. 37-річна Лейла Малиця з села Малинівка Петрівського району на Кіровоградщині 2009-го знайшла батька Елгуджу Накашідзе. Він походить зі старовинного грузинського роду князів.

– Мама з татом жили в цивільному шлюбі. Розійшлися до мого народження, – говорить Малиця. – У 5 років сусіди розказали, що тато мені нерідний. Лейла дізналася ім'я батька та назву села, звідки він родом.

– Написала листа й отримала відповідь. Поїхала у Грузію, познайомилася з родичами. Мамі не подобається, що ми спілкуємося, – каже Лейла.

Грузинських родичів запросила в Україну.

Зараз ви читаєте новину «У тебе є рідна мати. Її звуть Неля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути