Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2020 11:18

"Культурної політики немає"

Міністр культури та інформаційної політики 54-річний Олександр Ткаченко вважає, що закон про мову ухвалювали під тиском минулорічної президентської кампанії Порошенка. Тому він не враховує інших точок зору. Про це міністр сказав в інтерв'ю "Українській правді". За його словами, в законі залишили штрафи за невикористання української в побуті.

"Посадовці мають розмовляти українською, але ми не можемо забороняти людям говорити так, як вони хочуть", – сказав Ткаченко.

  Сергій МАРЧЕНКО, 46 років, засновник рекрутингової агенції ”Борщ”
Сергій МАРЧЕНКО, 46 років, засновник рекрутингової агенції ”Борщ”

Штрафів закон не передбачає. Він не поширюється на мову приватного спілкування та мову релігійних обрядів

Закони України мають відображати державну політику, а не чиїсь настрої. Цим законом зміцнили РОЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ мови як одного з чинників розвитку державності.

Ткаченко все життя працював у шоу-бізнесі, заточеному на Росії. На телебаченні, пов'язаному з їхнім продакшеном. Там купа московських грошей і контактів. І зараз йому на міністерській посаді проводити українську державну мовну політику – це як перекреслити весь свій досвід, зв'язки, бекграунд. Він інтегрований у "русский мир". Говорить не як міністр культури України, а як людина російського середовища.

Йому МОВНИЙ ЗАКОН ЖМЕ.

Ткаченко, як і багато людей із теперішньої владної команди, не усвідомлює значення української мови, культури для країни.

КУЛЬТУРНОЇ ПОЛІТИКИ НЕМАЄ.

Ревізією мовного закону влада каже українцям: ви з росіянами – "один народ", давайте говорити на "общепонятном". Це робить суспільство готовим до ворожих наративів

Зараз ви читаєте новину «"Культурної політики немає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути