Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 16:34

ХАРКІВСЬКІ УГОДИ - МІНА УПОВІЛЬНЕНОЇ ДІЇ, І ТАЙМЕР НА НІЙ УЖЕ ВВІМКНЕНО

21 квітня минає рік після підписання Харківських угод. Тоді Росія погодилася надати Україні 30-відсоткову знижку на газ. Україна ж дозволила Чорноморському флоту РФ базуватися в Севастополі ще 25 років.

Валерій ЧАЛИЙ, 38 років, директор міжнародних програм Центру Разумкова

Зараз уже всім зрозуміло, що з російського боку це була не знижка, а інша формула оплати за газ. Деякі виплати справді відкладаються, що полегшує роботу українській владі. Але для громадян абсолютно ніякого полегшення не відбулося. З платіжних квитанцій усім видно, що обіцянки про непідвищення ціни на газ, які прозвучали з вуст зокрема й Віктора Януковича, є блефом.

ХАРКІВСЬКІ УГОДИ - МІНА УПОВІЛЬНЕНОЇ ДІЇ, І ТАЙМЕР НА НІЙ УЖЕ ВВІМКНЕНО. По-перше, Москва зажадала наступних компромісів від режиму, який продемонстрував свою проросійськість. Тепер ці компроміси стосуються бізнесу, що підтримує Януковича й Партію регіонів.

По-друге, РАНО ЧИ ПІЗНО ВЛАДА, ЯКА ГАРАНТУВАЛА ТАКІ НЕДОЛУГІ УГОДИ, З УКРАЇНСЬКОЇ ПОЛІТИЧНОЇ АРЕНИ ПІДЕ. А БУДЬ-ХТО, ХТО ЗАМІНИТЬ ЇЇ, ЗАХОЧЕ ВИПРАВИТИ СИТУАЦІЮ. ЯСНО, ЩО ЦЕ ПРИЗВЕДЕ ДО НЕВДОВОЛЕННЯ КРЕМЛЯ. І СИТУАЦІЯ ВИБУХНЕ.

По-третє, проблема у стилі вирішення цієї проблеми. Пригадуєте, як влада слухняною більшістю проштовхнула в парламенті ратифікацію цих угод? А потім у всьому почала діяти бульдозером. Ось це реальна загроза для України. Парламент від прийняття ключових політичних рішень відсунуто. Думкою експертів нехтують. Як і думкою людей. Тому якщо не буде механізмів випуску пари, якщо опозицію не допустять до розробки та прийняття рішень - заговорить вулиця.

ВЛАДА ЩЕ МОЖЕ ЗМІНИТИ ТАКТИКУ. АЛЕ ЧАСУ ДЛЯ ЦЬОГО МАЙЖЕ НЕ ЗАЛИШИЛОСЯ.

Зараз ви читаєте новину «ХАРКІВСЬКІ УГОДИ - МІНА УПОВІЛЬНЕНОЇ ДІЇ, І ТАЙМЕР НА НІЙ УЖЕ ВВІМКНЕНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути