Ексклюзиви
середа, 19 квітня 2017 16:19

Гонтарева хоче втекти від кримінальної відповідальності

10 квітня голова Національного банку Валерія Гонтарева написала заяву про відставку. Обіймала посаду з 19 червня 2014 року

  Тарас ЗАГОРОДНІЙ, 38 років, економіст
Тарас ЗАГОРОДНІЙ, 38 років, економіст

Головне завдання, яке стояло перед Гонтаревою, - зачистити банки з українським капіталом на догоду міжнародним інвестиційним організаціям. Штучно знижували темпи зростання економіки. Це здешевило активи під приватизацію, зробило копійчаною вартість землі. Тому про її роботу дуже позитивно відгукуються інвестиційні банкіри.

Гонтарева хвалиться макроекономічною стабільністю. Але ця стабільність - як НА КЛАДОВИЩІ. Нацбанк ніяк не стимулював кредитування економіки. Довіра до банківської системи - нульова. Жоден притомний українець не несе гроші туди. Адже невідомо, коли знищать наступний банк.

Штучно збільшили частку російських фінустанов. До них Гонтарева ставилась прихильно, як і до західних. Але вони не кредитують нашу економіку.

Чому йде саме зараз? ХОЧЕ ВТЕКТИ ВІД КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ - у Міжнародний валютний фонд. Це дало б їй дипломатичну недоторканність.

Наступник Гонтаревої має провадити м'якшу монетарну політику, дати грошей на кредитування економіки. Бо те, що відбувалося досі, - ганьба і ЗЛОЧИН ПРОТИ УКРАЇНИ.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева хоче втекти від кримінальної відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути