Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2021 09:34

"Армія залишається совковою"

Волонтер Роман Донік, 52 роки, заявив, що через безпекові заходи під час перебування на лінії фронту президента Володимира Зеленського військові втратили дрон. "Зеленський привіз РЕБ – установку для радіоелектронної безпеки. Посеред вильоту вона поклала все – втратили зв'язок із тим, що перебувало в повітрі. Коптер по компасу на мінімальних обертах і низькій висоті намагався повернутися додому. Був збитий. А ще за день до Зеленського побував начальник Генштабу Хомчак. Усі блокпости Нацгвардії пофарбували. В Карлівці та Селідовому поставили дівчат у новій формі й амуніції. Зеленський поїхав – і дівчат прибрали"

  Юрій БУТУСОВ, 44 роки, журналіст
Юрій БУТУСОВ, 44 роки, журналіст

У верховного головнокомандувача є багато причин їхати на фронт. І це треба робити. Але організаційних змін після таких візитів немає. Часом складається враження, що він там НІЧОГО НЕ РОБИТЬ. КРІМ ФОТОГРАФІЙ.

Президент має створити реалістичну воєнну стратегію, яка містила б доктрину ведення бойових дій. Відповідно до цього – оборонне планування. Займатися державним оборонним замовленням, якого досі не ухвалили в повному обсязі.

Фарбування та прибирання перед приїздом чиновників – це наслідок совка. Бюрократії в армії лишилося стільки ж, як до війни. Будують військо, де боєздатність не є головною вимогою для оцінки частини. Парадоксально: АРМІЯ ЗАЛИШАЄТЬСЯ СОВКОВОЮ за наявності ефективних людей. Є військові з високим професійним рівнем, але система не працює.

Зараз ви читаєте новину «"Армія залишається совковою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути