Ексклюзиви
вівторок, 11 травня 2021 17:31

Жоден із них не вірив у звинувачення проти мене - Антоненко про стосунки з конвоєм під час ув'язнення

Жоден із них не вірив у звинувачення проти мене - Антоненко про стосунки з конвоєм під час ув'язнення
Учасника російсько-української війни, музиканта Андрія Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт. За ґратами він провів 504 дні. Фото: facebook.com/ruslan.demchuk.311

У музиканта Андрія Антоненка, який 504 дні просидів у слідчому ізоляторі, стосунки з конвоєм були нормальними.

Жоден із них не вірив у його причетність до злочину. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Watchers Media 7 травня.

"Вони мене підтримували. Що поліція, яка возила мене з ізолятора, що Нацгвардія. Пам'ятаєте, 2020-го був один із судів узимку? Я тоді ще був у статутних штанах і тільнику. То коли мене вивантажували з автозака, пацани з Нацгвардії мені військове вітання віддавали. Загалом, не було жодного конвойного, який би вірив в обвинувачення проти мене. Пам'ятаю, перед одним із засідань, на якому мали вчергове продовжувати запобіжний захід, ходили чутки, що мене мають відпустити. І я бачу, що судді виходять із червоними обличчями з нарадчої кімнати. Значить, на них могли згори натиснути, і рішення не зміниться. І конвойні тоді між собою говорили: "Ну от як таке можливо?", - розповів Антоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антоненка випустили з-під варти

Чоловік згадує, коли його після цього засідання привезли в ізолятор, поліцейські запитували, коли вже над ним перестануть знущатися.

"Люди, з якими я в камері сидів, казали: скоро ми футболки "FreeRiff" одягнемо. Не тому, що ми тебе знаємо. Просто те, що з вами роблять - це за межею", - згадує музикант.

20 липня 2016-го приблизно о 07:45 стався вибух в автомобілі на перехресті вул. Богдана Хмельницького иа Івана Франка в Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет. 12 грудня поліція назвала підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитяча кардіохірургиня й волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Їхні імена пролунали на брифінгу, де були присутні керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка й президент Володимир Зеленський. Трьох підозрюваних того ж дня затримали. Наступного дня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи. Антоненка й Кузьменко арештували на два місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Жоден із них не вірив у звинувачення проти мене - Антоненко про стосунки з конвоєм під час ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути