Ексклюзиви
неділя, 29 березня 2020 11:23

Зґвалтували, душили, палили: померла Оксана Макар

Зґвалтували, душили, палили: померла Оксана Макар
18-річну Оксану Макар зґвалтували, намагалися задушити та підпалили троє знайомих. Потерпіла померла через 20 днів. Фото: ТСН

29 березня минає 8 років із дня смерті 18-річної Оксани Макар із Миколаєва.

Померла у Донецькому опіковому центрі від травм, які їй завдали в ніч проти 9 березня Євген Краснощок, Артем Погосян та Максим Присяжнюк. Вони зґвалтували Оксану й намагалися задушити. Потім винесли її на недобудову і підпалили. Наступного ранку дівчину з опіками та переохолодженням знайшов перехожий. Лікарі 20 днів боролися за її життя. Перенесла кілька операцій, та серце не витримало.

27 листопада 2012 року Центральний районний суд Миколаєва засудив Артема Погосяна до 14 років позбавлення волі, Максима Присяжнюка до 15 років позбавлення волі. Євген Краснощок отримав довічне ув'язнення. Торік він домігся перегляду справи. Казав, що зізнання з нього вибили. А на суді звинуватив у трагедії матір Оксани, Тетяну Суровицьку.

"Ви не вберегли! Це не я винен! Це ви винні! Ви - мати, це ваша дитина була. І зараз я з вами можу розмовляти, зараз я бачу матір, а тоді під час суду першої інстанції матері не було! Ви мене зрозумійте по-людськи, я не звір, я теж людина, і у мене теж діти", - сказав Краснощок, під час засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяну Суровицьку судять за крадіжку

Додав, що його зробили цапом-відбувайлом. Узяв провину на себе, бо не мав вибору. Але на свободу не рветься, мовляв, і у в'язниці нормально. Він відбуває покарання на Чернігівщині — в установі з максимальним рівнем безпеки.

Максим Присяжнюк перебуває у Біленківській виправній колонії на Запоріжжі. Артем Погосян - у Криворізькій виправній колоній №80. 2018-го обоє підпали під "закон Савченко", коли один день у СІЗО рахується за два. На волю вийдуть на рік раніше.

Євген Краснощок у 17 років пішов із дому через конфлікт із вітчимом та матір'ю. Працював охоронцем у косметичному магазині. Має доньку. На час злочину їй було 6 років. Після суду сім'я Краснощока від нього відмовилася. Оксана Макар була єдиною донькою Тетяни Суровицької. Кілька років жили в Києві. Потім переїхали до Миколаєва. Тетяну судили за крадіжки. Пиячила. Зараз про неї нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтували, душили, палили: померла Оксана Макар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути