Ексклюзиви
середа, 12 серпня 2020 15:32

Загибель родини в ДТП: односельці побоюються, що винуватець уникне покарання

Загибель родини в ДТП: односельці побоюються, що винуватець уникне покарання
Петро Трембіцький за кермом Mercedes-Benz Vito в лоб протаранив ВАЗ. На місці загинули водій останнього та його батьки. Дружина з сином - у лікарні. Алкотестер показав, що Трембіцький сів за кермо п'яний. Фото: facebook.com/Марія Стрижак

Підозрюваному у смертельній аварії в Перегінському Рожнятівського району на Прикарпатті, де загинули 3 людей, обрали запобіжний захід.

26-річного Петра Трембіцького із села Закерничне взяли під варту на 2 місяці без права на заставу. Таке рішення виніс Івано-Франківський міський суд сьогодні, 12 серпня, повідомили кореспондентові Gazeta.ua в обласній прокуратурі.

"Суд задовольнив клопотання про обрання водію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За даними слідства, водій автомобіля Mercedes-Benz Vito їхав п'яний у селищі Перегінське. Не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із автомобілем ВАЗ 217230. У результаті ДТП водій автомобіля ВАЗ та пасажири – його батьки - загинули на місці. Дружина та 2-річний син – у лікарні", - розповіли в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніби щось відчувала" - розповіли про родину, яка загинула в лобовому зіткненні

Проте односельці побоюються, що Трембіцький може уникнути відповідальності.

"Він не вперше сідав за кермо напідпитку, їздив на великій швидкості. І все завжди сходило з рук. За тиждень до трагедії на власні очі бачила, як ганяв селищем. Особисто телефонувала в поліцію і просила повпливати. Сказали "добре-добре", і на тому все закінчилося. Якби тоді присікли - може, тепер цієї біди не було б. Він із дуже порядної родини. Гроші в них водяться. Думаю, і ця аварія зійде з рук. Заплотять, кому треба. А зі сторони потерпілих і добиваться нема кому. Так і буде далі людей калічити", - говорить голова Перегінського Ольга Абрам.

Уникнути покарання водієві не вдасться. Він отримає реальний термін, хоча, можливо, з іспитовим терміном, каже адвокат Сергій Старенький.

"ДТП зі смертельними наслідками розслідують не місцеві поліцейські, а слідче управління області. Факт сп'яніння було зафіксовано, а це обтяжувальна обставина. Звичайно, якщо потерпілим виплатять компенсації, можливо, не наполягатимуть на найсуворішому покаранні. Але 5-7 років із 10 передбачених санкцією може отримати. Можливо, з іспитовим терміном", - говорить адвокат.

Аварія в Перегінському біля автозаправної станції на вул. Січових стрільців сталася 9 серпня, близько 18:00. Там у лоб зіткнулися Mercedes-Benz Vito 120 та ВАЗ-217230. В останньому їхали 5 членів родини. Водій і його батьки загинули на місці. Дружина водія та 2-річний син – у лікарні. Свідки кажуть, що в день трагедії Петро Трембіцький випивав на річці, а потім на хрестинах і "літав" селищем. Автомобіль ВАЗ протаранив на швидкості під 200 км/год., і від удару його авто перекинулося. Проте сам не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Загибель родини в ДТП: односельці побоюються, що винуватець уникне покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути