пʼятниця, 16 квітня 2021 11:21

Заарештували учасника, якого підозрюють у катуванні Луценка й Вербицького

Заарештували учасника, якого підозрюють у катуванні Луценка й Вербицького
Взято під варту ще один підозрюваний у справі Луценка і Вербицького. Фото: 5.ua

За процесуальною настановою прокурорів Офісу Генерального прокурора встановили ще одну особу, яка причетна до викрадення, незаконного позбавлення волі й катування Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Громадянину вже повідомили про підозру про незаконні дії, що спричинили тяжкі наслідки - смерть людини, повідомляється на сайті Генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До суду відправили перше обвинувачення в справах Майдану

За даними слідства, громадянин, який діяв у складі групи, до якої також входили члени злочинної організації, 21 січня 2014 року викрав із приміщення Олександрівської клінічної лікарні Києва учасників акцій протесту Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. А надалі, після вивезення потерпілих до лісу, узяв участь у їх незаконному позбавленні волі та катуванні.

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва до підозрюваного застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозоюваного взяли під варту в залі суду.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі центрального апарату ДБР за оперативного супроводу Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Наразі тривають заходи щодо встановлення всіх обставин злочинів та осіб, що їх скоїли.

Державне бюро розслідувань завершило розслідування вбивства Юрія Вербицького та викрадення й катування Ігоря Луценка під час подій "Революції Гідності".

Зараз ви читаєте новину «Заарештували учасника, якого підозрюють у катуванні Луценка й Вербицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути