Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2019 12:58

Вибухівки в суді не знайшли, але розгляд справи щодо Приватбанку відклали

Вибухівки в суді не знайшли, але розгляд справи щодо Приватбанку відклали
Хоча повідомлення про замінування виявилося хибрим, розгляд справи щодо Приватбанку відклали. Фото: aif.ua

Менш ніж за годину до початку розгляду справи акціонерів Приватбанку в Господарському суді Києва надійшло повідомлення про замінування будівлі.

Про замінування повідомили анонімним телефонним дзвінком. На місце події виїхали кінологи та вибухотехніки, відвідувачів і працівників суду евакуювали. Повідомлення про це з'явилося на сайті судового органу.

"Господарський суд Києва о 10:30 четверга планував перейти до останньої стадії розгляду позову екс-акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського та Triantal Investments Ltd. про порушення під час націоналізації банку і повернення їм акцій - судових дебатів. Проте о 9:45 надійшло повідомлення про мінування суду", - йдеться в повідомленні.

Після перевірки приміщення Господарського суду міста Києва працівниками слідчо-оперативної групи Управління поліції, кінологів і вибухотехніків суд відновив роботу у звичайному режимі.

Утім, судове засідання у справі не відбулося. Суддя Людмила Шкурдова призупинила розгляд позову екс-власників Приватбанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій. Чекають на вирішення справи на рівні апеляції про законність націоналізації банку.

Відповідне повідомлення розмістили на сторінці судової установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський виторгував собі вигідніші умови ведення бізнесу і нашкодив державі

Платники податків витратили $5,5 млрд, щоб втримати Приватбанк від колапсу та врятувати усю фінансову систему держави. Тепер ці кошти треба якось компенсувати назад у бюджет. Рішення Апеляціного суду Лондона пришвидшить цей процес.

Зараз ви читаєте новину «Вибухівки в суді не знайшли, але розгляд справи щодо Приватбанку відклали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути