середа, 03 серпня 2022 17:27

Вбивство активістки Ірини Ноздровської: винуватцю винесли вирок

Вбивство активістки Ірини Ноздровської: винуватцю винесли вирок
Винуватцю у вбивстві активістки й правозахисниці Ірини Ноздровської винесли вирок. Фото: facebook.com/Ірина Ноздровська

Винуватцю у вбивстві активістки й правозахисниці Ірини Ноздровської винесли вирок. Чоловіка засудили до 15 років в'язниці.

Прокурори в суді довели, що в грудні 2017 року в селі Демидів на Київщині засуджений накинувся з ножем на Ноздровську. Про це повідомив Офіс генерального прокурора 3 серпня в Telegram.

Він вдарив її декілька разів в обличчя та шию. Потім скинув тіло в річку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винесли вирок полковнику СБУ, якого завербували спецслужби РФ – до злочину спонукав батько

8 січня затримали підозрюваного у вбивстві правозахисниці. Ним виявився тоді 64-річний Юрій Росошанський – батько Дмитра Росошанського, справу про якого розслідувала Ноздровська.

Росошанський залишався під вартою під час судового розслідування. На одному із засідань у лютому цього року заявив, що його змусили взяти на себе провину начальник ГУ Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов і тодішній заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Із Іриною прощалися в Демидові 9 січня 2021 року. В неї залишилися батьки та донька Анастасія.

Три роки тому 1 січня у річці Кізка поблизу села Демидів на Київщині перехожий знайшов тіло жінки. Була вся закривавлена, роздягнена, лише в бюстгальтері.

Це була правозахисниця 38-річна Ірина Ноздровська. Зникла, коли їхала додому з Києва в Демидів Вишгородського району. Експерти встановили, у жінки була перерізана сонна артерія й понад десяток колото-різаних ран на шиї. Під час слідства з'ясувалося: Ірина доїхала до Петрівців. Це поряд із Демидовим. Вийшла на зупинці і зв'язок обірвався.

Ірина Ноздровська останні роки розслідувала справу вбивства молодшої сестри 26-річної Світлани Сапатинської. Її автомобілем Daewoo Lanos збив Дмитро Росошанський 30 вересня 2015-го. Був під дією наркотиків. У той час його дядько головував у Вишгородському районному суді. На час слідства Дмитро був під домашнім арештом. Ірина довела, що розслідування намагаються сфальсифікувати. Експертизу не провели належним чином, аналізи крові і сечі взяли в іншої людини. Домоглася, щоб Росошанського засудили на 7 років. Його дядька — звільнили. Захист подав апеляцію. Її розглядали напередодні зникнення Ірини.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство активістки Ірини Ноздровської: винуватцю винесли вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути