Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2007 12:31

В СБУ попросили допомоги у Рудьковського

СБУ неодноразово зверталася до міністра транспорту і зв"язку Миколи Рудьковського з запитами щодо припинення корупційних схем у міністерстві, проте не отримала жодної відповіді.

Про це в інтерв"ю Радіо "Свобода" заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Декілька письмових запитів я написав на пана Рудьковського. І не один з його заступників втягнутий в корупційну діяльність. Згідно зі ст. 25 закону "Про корупцію", ми попросили міністра як нашого партнера, як людину з уряду, який прийняв програму по боротьбі з корупцією: допоможіть нам позбавити ваше відомство від людей, які втягнуті в корупційну діяльність", - розповів він.

"Яка, ви думаєте, відповідь? А ніякої! Тому, що до цього часу сприймається: ой, ні, це знову моїх чіпають! Чому "моїх"? Якщо людина порушує закон, то має нам керівник так само допомагати, як ми йому допомагаємо очистити своє відомство", - додав Наливайченко.

На його думку, "системна корупція", а також "відсутність нормальної, скоординованої і чесної роботи всіх: і спецслужб, і правоохоронних органів" складає загрозу для української держави.

"Давно ми пропонуємо підійти до цього системно. 31 числа нарешті відбудеться координаційна нарада в Генпрокуратурі, де під головуванням і президента України всі правоохоронні органи і прокуратура запропонують свої пропозиції скоординовані, як з цим явищем боротися", - сказав Наливайченко, пише  Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ попросили допомоги у Рудьковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути