вівторок, 10 грудня 2019 14:56

У Польщі затримали українця-ісламіста, який планував теракт

У Польщі затримали українця-ісламіста, який планував теракт
Агенція внутрішньої безпеки встановила, що чоловік знайомився з матеріалами терористичного характеру, а про свої плани розповідав колегам та особам зі свого оточення Фото: Дзеркало тижня

У Польщі затримали українця Максима С. Він планував підірвати замінований автомобіль під торговим центром у місті Пулави.

Як каже начальник люблінського відділу прокуратури Мачей Флоркевич, українець, який два місяці тому перейшов в іслам, прийнявши ім'я Мохамед, готував теракт, пише "Європейська правда".

Чоловік зустрічався з кількома людьми, які могли допомогти йому в реалізації плану. Збирав різні речовини, шукав в інтернеті контент, пов'язаний з виготовленням вибухових пристроїв. Також він збирався купити автомобіль, який міг бути використаний для теракту.

Агенція внутрішньої безпеки встановила, що чоловік знайомився з матеріалами терористичного характеру, а про свої плани розповідав колегам та особам зі свого оточення.

У Варшаві чоловік тісно спілкувався з іноземцями, що представляють радикальний підхід до ісламу. Він підтримував зв'язки з вихідцями з Таджикистану, а також громадянами РФ чеченської національності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убили сина лідера ІДІЛ

Українця затримали 4 грудня. 6 грудня його тимчасово заарештовали. Йому загрожує до 5 років в'язниці. Співробітники Агенції внутрішньої безпеки обшукали місця проживання іноземців, з якими Максим С. підтримував контакти.

Громадянин Росії Леонід Харитонов планував підірвати військове летовище в Умані, що на Черкащині. Його затримали. В будинку, де жив Харитонов з дружиною провели обшук і знайшли докази, які підтверджували наміри диверсанта, йдеться в сюжеті ТСН. Учений-хімік із Санкт-Петербурга приїхав в Україну близько трьох років тому. Одружився з українкою та отримав вид на проживання.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі затримали українця-ісламіста, який планував теракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути