Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2013 11:00

В Одесі 9-річна школярка отримала черепно-мозкову травму через відсутність матів у спортзалі

В Одесі 9-річна школярка отримала черепно-мозкову травму через відсутність матів у спортзалі
Фото: vuzrossii.ru

В одеській школі під час уроку фізкультури 9-річна школярка впала зі "шведської стінки" і отримала черепно-мозкову травму, повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Прокуратурою м. Одеси нещодавно проведено перевірку додержання законодавства щодо запобігання травматизму під час навчально-виховного процесу, за результатами якої розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей).

Встановлено, що у загальноосвітній школі міста на уроці фізичного виховання за завданням вчителя фізкультури, 9-річна школярка виконувала вправи на "шведській стінці", під час чого втратила рівновагу та зірвалася додолу.

Унаслідок падіння дівчинка отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому тім'яної кістки, закритої черепно-мозкової травми та забою головного мозку.

Травмування дитини сталося через те, що місце виконання фізичних вправ під "шведською стіною" не було обладнане страхувальними матами.

Крім того, прокуратура Одеси виявила численні порушення навчальними закладами Приморського району законодавства про вжиття заходів для запобігання дитячого травматизму під час навчально-виховного процесу.

 

Зараз ви читаєте новину «В Одесі 9-річна школярка отримала черепно-мозкову травму через відсутність матів у спортзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути