вівторок, 07 квітня 2020 18:38

В Ірані спростували скандальну заяву депутата

В Ірані спростували скандальну заяву депутата
В Ірані спростували заяву депутата. Фото: Reuters

Іранська влада через своїх офіційних осіб спростувала заяви депутата парламенту Хассана Норузі про "правильність" збиття українського літака і порушила проти нього кримінальну справу.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на слова посла України в Ірані Сергія Бурдиляка.

Дипломат зазначив, що відразу після появи інтерв'ю депутата місцевій газеті, в якому прозвучали ці заяви, посольство Ірану поінформувало про них МЗС України. Також представники іранської влади зв'язалися з офісом Норузі, щоб з'ясувати, на якій підставі ґрунтується його заява.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранський депутат про збиття літака МАУ: військові добре впоралися

Але помічник Норузі повідомив, що той перебуває в самоізоляції через коронавірус, тож зможе дати коментар тільки після поновлення роботи меджлісу.

Начальник територіального управління МЗС Ірану Санеї та заступник секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану Мухаммаді повідомили нашому послу, що і МЗС, і Вища рада національної безпеки висловили повне нерозуміння заяви депутата Норузі, яка не відповідає офіційній позиції Ірану.

Посольство України підготувало термінову ноту МЗС Ірану, в якій зробило запит на надання інформації щодо того, який стосунок має депутат Норузі до розслідування авіакатастрофи українського літака та на підставі яких фактів він зробив свою заяву. Також українська сторона попросила зазначити, чи відповідають його твердження офіційній позиції іранської сторони, а також підтвердити або спростувати слова Норузі про те, що нікого з винних у збитті літака МАУ не затримано.

Іран підтвердив, що наразі одна з підозрюваних у збитті осіб утримується під вартою, декілька фігурують як обвинувачувані.

Україна не дозволить Ірану уникнути відповідальності за трагедію з літаком Міжнародних авіаліній України, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані спростували скандальну заяву депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути