четвер, 06 грудня 2012 14:43

У Харкові десятки дітей отруїлися неякісною їжею. Батьки грішать на їдальню

У Харкові десятки дітей отруїлися неякісною їжею. Батьки грішать на їдальню
У вихідні в інфекційну лікарню потрапили кілька дітей. Фото: progolovne.ck.ua

У Харкові вибухнув епідеміологічний конфлікт. Днями з ознаками інфекції в лікарню злягли вихованці НВК "Соколя", яким курирує Харківський авіазавод. Батьки запевняють: рахунок постраждалих йде на десятки, і звинувачують у всьому їжу з їдальн, пише Сегодня.

"Моєму синові стало погано в суботу, піднялася температура, ми нічим не могли її збити. Викликали швидку, яка і відвезла нас у 22-у інфекційну лікарню. А там ми побачили знайомі обличчя. Класний керівник розповіла, що з ознаками отруєння в лікарнях або вдома перебувають близько 20 вихованців дитячого садка і близько 27 - школярів. Вчителі кажуть, що спровокувати це могло зіпсоване масло", - розповіла мама другокласника Юлія.

Мами дітлахів описують однакові симптоми: температура, блювота і діарея, однак медики звинувачувати персонал УВК в отруєнні не поспішають.

"У вихідні в інфекційну лікарню потрапили кілька дітей звідти. Ми взяли всі необхідні забори, робимо аналізи, але поки ще чекаємо результати, може, до вечора сьогодні буде", - розповіла головний санлікар міста Ірина Зубкова, додаючи, що кишкову інфекцію зареєстрували лише у чотирьох дітей, тому говорити про те, що винні постачальники продуктів або персонал харчоблоку, поки рано.

"Діти поступали в лікарню вже у вихідний день, тобто вдома вони були в п'ятницю і суботу. Коли ми почали розпитувати, що вони їли, виявилося - і кукурудзу, і креветки ", - говорить Зубкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Миколаївщини, святкуючи свій день народження, отруївся формаліном

Не згодні з тим, що діти захворіли в стінах "Соколя" і в адміністрації.

"У нас карантину немає, ми працюємо як завжди. Ну а діти мають властивість хворіти, іноді більше, іноді менше. На цей раз, на жаль, більше", - сказала директор комплексу Ольга Булавицька.

Стурбовані мами ж запевняють, що медики намагаються приховати проблему.

"Ми проходимо лікування вдома. Сімейний лікар написала в листі діагноз "гострий фарингіт", а лікує нас від кишкової інфекції, пояснюючи це лікарською солідарністю ", - говорить мама 5-річного вихованця старшої групи дитсадка Марина. Батьки будуть наполягати на тому, щоб винних покарали.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові десятки дітей отруїлися неякісною їжею. Батьки грішать на їдальню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути