Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2007 12:05

В бірманських жінок на вулицях крадуть волосся

У Мьянмі (колишній Бірмі) з"явився новий вид вуличних злочинів: злодії зрізають волосся з голови жінок. Це відбувається у вуличному натовпі або в переповненому транспорті. Як повідомляє журнал "Мьянма weekly", в місцеву поліцію звернулися вже декілька жертв злодіїв. Причому деякі з потерпілих помітили втрату волосся тільки удома.

"Мою косу зрізали в автобусі, коли я поверталася з роботи, так, що я навіть не помітила. Було повно пасажирів, і мене весь час хто-небудь штовхав у спину", - розповіла одна з жертв, 23-річна продавщиця. Інша молода бірманка, що робила покупки увечері на базарі, також позбулася волосся - від потрясіння жінка навіть знепритомніла.

Багато жінок у Мьянмі все життя відрощують волосся - у багатьох вони завдовжки до поясу або колін. Зачіски прикрашаються живими квітками орхідеї або жасмину. Часто бірманки носять волосся зібраним у хвіст - саме така зачіска допомагає злодіям непомітно зрізати пасма гострою бритвою.

В той же час торговці часто пропонують жінкам продати свої довгі коси за значну суму грошей. Волосся експортується за рубіж для виготовлення перук. 1,6 кг натурального волосся коштує на місцевому ринку від 40 тис до 500 тис кьят (близько $500). Попит на волосся настільки великий, що штовхає злодіїв на злочини, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В бірманських жінок на вулицях крадуть волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути