Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2007 12:53

Ющенка просять дати оцінку Грачеві за гомосексуалізм

Громадська організація "Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ" ("Мережа ЛЖВ") просить Президента Віктора Ющенка дати офіційну оцінку висловлюванням у ЗМІ депутата Верховної Ради Леоніда Грача (фракція Комуністичної партії) щодо гомосексуалістів.

Про це сказано в листі голови координаційної ради "Мережі ЛЖВ" Володимира Жовтяка.

Зокрема, за даними Жовтяка, депутат дискримінаційно висловлювався про гомосексуалістів в інтерв"ю виданням Ua Regnum 9 лютого й "Комерсант-Україна" 17 листопада 2006 року.

"Просимо Вас (Ющенка) дати офіційну оцінку висловлюванням народного депутата України Леоніда Івановича Грача, які дискримінують міжнародний імідж України й ставлять під сумнів прихильність держави дотриманню Загальної декларації прав людини й Конституції України", - сказано в листі.

Жовтяк звертає увагу, що в 1973 році Американська асоціація психіатрів і Всесвітня організація охорони здоров"я виключили гомосексуальність зі списку психічних хвороб.

Захворюваність серед гомосексуалістів на ВІЛ/СНІД за останні роки підвищується, і подібні висловлення, на думку Жовтяка, погіршують ситуацію із цією хворобою в Україні.

Нагадаємо, що у листопаді 2006 Глобальний фонд по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом і малярією, створений Генеральною Асамблеєю ООН, вирішив виділити Україні $151 млн на боротьбу зі СНІДом, туберкульозом і малярією, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка просять дати оцінку Грачеві за гомосексуалізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути