четвер, 15 квітня 2021 14:33

Урятували дітей, яких сестри змушували пити й жебракувати

Урятували дітей, яких сестри змушували пити й жебракувати
На Івано-Франківщині з неблагополучної сім'ї вилучили двох малолітніх дітей. Їх примушували жебракувати старші сестри. Фото: REUTERS

На Івано-Франківщині із проблемної сім'ї вилучили двох малолітніх дітей.

Семикласника й четвертокласницю примушували жебракувати старші сестри. Батько дати цьому ради не зміг, тому звернувся по допомогу до старости села. Про це повідомила Рожнятівська селищна рада.

"Їхня мати померла 2 роки тому. А батько, який вів не найкращий спосіб життя, залишився сам виховувати чотирьох дітей. Уже через місяць після смерті матері соціальні служби вирішили тимчасово влаштувати дітей у центр соціально-психологічної реабілітації в Медині Галицького району. Діти там відпочили, адаптувалися. Батько привів житло в належний стан, влаштувався на роботу і змінив спосіб життя. Тож дітей повернули додому", - кажуть у селищній раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки змушували жебракувати своїх дітей і відбирали всі гроші

Однак, така ситуація в оселі тривала недовго. Досягали повноліття дві старші доньки. Тому цигарки, алкоголь і сумнівної репутації чоловіки відтепер були постійними гостями в будинку родини.

"Від цього найбільше страждали молодші діти. Забили на сполох учителі місцевої школи, адже були сигнали про втягування дітей до вживання алкоголю, куріння та жебракування. Після звернення батька соцслужби підтвердили факти загрози здоров'ю й безпеці дітей. Тому вирішили тимчасово вилучити неповнолітніх із небезпечного оточення", - додали посадовці.

Дітей улаштували в Івано-Франківський обласний центр підтримки дітей і сімей у місті Тлумач. З родиною працюватимуть щодо створення безпечного середовища для неповнолітніх.

7-річний Матвій Полянський із села Холонів Горохівської громади на Волині, який 15 год. блукав болотами, додому не повернеться. Разом із ним брат – 12-річний Андрій. Їх забрали через неналежні умови проживання. Таке рішення ухвалила спеціальна комісія.

Зараз ви читаєте новину «Урятували дітей, яких сестри змушували пити й жебракувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути