неділя, 26 лютого 2017 18:37

"Погрожують знайти і забити, поки тато на роботі" — заступник міністра розповіла про підліткове цькування

"Погрожують знайти і забити, поки тато на роботі" — заступник міністра розповіла про підліткове цькування
фото: dobrenok.com

Підлітки можуть довести однокласника до самогубства. І те, що вони ще діти, — не знімає з них відповідальності.

Про це на сторінці в Facebook написала заступник міністра МВС Анастасія Дєєва. Вона розповіла історію хлопця, якого переслідують однокласники.

"Спочатку мені подзвонила його мама в сльозах. Хлопець із класу сестри боїться йти до школу. Його зняли з підвіконня. Цькування почалося рік тому, коли "круті хлопці" почали називати його "дрищем" і "педиком". Він не прогулював школу і не матюкався. Просто мовчав, вчив уроки, дружив з дівчатами, не розповідаючи про своє донжуанство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлітки забили безпритульного до смерті

Зараз цькування на самому піку. Організований спеціальний чат, в якому ці маленькі "чоловіки" кажуть, що і куди вони йому вставлять, і дарма, що має кота на аватарі - це не означає, що у нього 9 життів. Вони випитують, де він живе, і погрожують знайти його будинок і забити там, поки тато на роботі. І це 8-й клас", - написала Анастасія Дєєва.

За її словами, проблема агресивного переслідування з боку однокласників — не одиничний випадок. Шкільні офіцери поліції щодня отримують по п'ять таких звернень з усіх міст. Вони мають чіткий алгоритм дій у ситуації підліткового буллінга (психологічний терор. - gazeta.ua) і працюють разом з професійними психологами. Вже завтра офіцери зустрічаються з дітьми і починають роботу з батьками та вчителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярку жорстоко побили в торговому центрі

"Я не звинувачую дітей в жорстокості, тому що найчастіше це відгомін батьків, або навпаки — батьківської байдужості. Але це не знімає з дітей відповідальності. Доводячи людину до суїциду, винні будуть саме вони", - написала Анастасія Дєєва.

Закликає батьків поговорити з дітьми про те, як вчиняти не варто. А якщо дитину почали гнобити в школі – звернутися до шкільних офіцерів поліції.

"Цькування було завжди, але у кожного з нас є шанс зробити свій внесок у боротьбу з цим явищем. Ми помічаємо лише тоді, коли це торкнеться нас", - додала заступник міністра МВС.

Зараз ви читаєте новину «"Погрожують знайти і забити, поки тато на роботі" — заступник міністра розповіла про підліткове цькування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути