четвер, 24 вересня 2020 11:05

Убивцею завуча школи виявився банкір

Убивцею завуча школи виявився банкір
У Тернополі у власній квартирі знайшли вбитою 53-річну Анжелу Макаренко. Працювала завучем школи №11. Фото: facebook.com/Анжела Макаренко

Підозрюваним у вбивстві заступниці директора школи №11 в Тернополі 53-річної Анжели Макаренко виявився її знайомий банкір.

У завучки було розбито голову, а також виявлено ножові поранення на шиї.

"Версія пограбування відпала одразу, тому що в будинку були золоті речі та прикраси, а також гроші, ніхто цього не чіпав. Найімовірніше, вбивство сталося на побутовому ґрунті, про це свідчив і характер завданих травм. Поліція перевірила камери спостереження, опитала також і працівників школи. З'ясувалося, що до завучки того дня приходив чоловік. Тоді стали перевіряти, чи був він у неї в будинку", – розповів начальник відділу комунікації обласної поліції Сергій Крета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство завуча школи: що відомо про загиблу

Згодом особу чоловіка правоохоронці встановили. Ним виявився працівник одного з тернопільських банків. Пізніше поліція виявила й тіло банкіра – він повісився в шахті ліфта багатоповерхового будинку неподалік від свого місця проживання, пише OBOZREVATEL.

"За попередньою версією, конфлікт стався через гроші. Хто кому був винен, ми поки що не знаємо, тому що й чоловік був небідною людиною", – зазначив Крета.

Знайомі жінки розповідають, що Анжела Макаренко була помітною особою.

"Дуже яскрава, красива, самодостатня. Вона була інтелектуалка, любила мистецтво, театр, оперу, живу музику. Як педагог вимоглива, але справедлива, і як заступниця директора теж", – розповіла її знайома Інна Чернецька.

У жінки не було сім'ї і дітей, а нещодавно вона поховала маму й залишилася сама.

"Хоча в неї було багато знайомих і друзів, зокрема зі сходу України, звідти родом була її мама. Вона дуже любила влаштовувати свята своїм колегам, була уважна до їхніх проблем. Вона емоційна людина, добра і щедра. Дуже легко йшла на компроміси, і в неї не було ворогів", – додає Інна Чернецька.

У школі переживають шок через смерть колеги і говорити про це відмовляються. Прощання з учителькою відбудеться в п'ятницю, 25 вересня.

Тіло 53-річної жінки у власній квартирі 22 вересня, близько 11:30, виявила сусідка, коли прийшла на прохання колег. Педагог не вийшла на роботу і не відповідала на дзвінки. Відомо, що на тілі жінки експерт виявив травми голови та шиї. Згодом тернопільські оперативники встановили особу чоловіка, якого підозрюють у вбивстві вчительки Анжели Макаренко. Це 43-річний житель обласного центру. Знайшли чоловіка повішеним уранці 23 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Убивцею завуча школи виявився банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути