середа, 07 березня 2018 11:54

Убитий в урядовому кварталі бізнесмен "засвітився" у фінансових махінаціях - ЗМІ

Убитий в урядовому кварталі бізнесмен "засвітився" у фінансових махінаціях - ЗМІ
На 38-річного підприємця Сергія Захарчука напали, коли він йшов до автомобіля на вул. Лютеранській у Києві. Покійний раніше "засвітився" у фінансових махінаціях. Фото - "Обозреватель"

На підприємця 38-річного Сергія Захарчука напали, коли він йшов до автомобіля на вул. Лютеранській у Києві. Помер дорогою до лікарні. Поліція поки не називає мотиви злочину.

Покійний раніше "засвітився" у фінансових махінаціях, пише "Обозреватель".

В Єдиному реєстрі судових рішень відзначається, що Захарчук підозрюється в низці кримінальних злочинів за шахрайство. Ще 2006 року Захарчук взяв кредит у "Райффайзенбанк-Україна" в розмірі $320 тис. У документах, які він надав банку, підприємець вказав, що займає посаду заступника директора ТОВ "Сертіком" (нині "AQ Пластик"). Досудове розслідування встановило, що підприємець використовував підроблені документи про свої доходи, суму яких він завищив. Схожу махінацію з підробкою документів Захарчук 2007-го провернув і з банком "ТАС - Комерцбанк", отримавши $280 тис. кредиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслана Юрченка вбили в черзі на маршрутку

Також підприємець "кинув" свого партнера, з яким у нього був спільний бізнес з виробництва сирної продукції. З майбутнім партнером Захарчук познайомився 2005-го і 2009 року запропонував тому "вкластися" в низку спеціально створених ТОВ. 2011-го Захарчук запропонував компаньйонові зайнятися виробництвом пластикової тари і попросив позичити йому $250 тис. Хоча, як зазначили у Єдиному реєстрі судових рішень, "мав на меті заволодіння грошима". Щоб у компаньйона не виникло підозр, Захарчук влаштував йому екскурсію на одне з підприємств, де вироблялася пластикова тара. Зрештою бізнесмен позичив Захарчуку необхідну суму під 18% річних. Пізніше кредитор вимагав повернення грошей, але зміг відібрати у Захарчука лише $35 тис. Суди по Захарчуку тривали до цього дня.

2017-го Захарчук не був директором, а працював менеджером із закупівель у ТОВ "Поділ-Арта" (виробник пластика). Засновником є ​​його мати, а директором - батько.

Захарчук прямував до авто, припаркованого біля елітного будинку в урядовому кварталі. В цей час його вдарили ножем. Поліцейські розповіли, що чоловік втратив багато крові і помер у машині швидкої допомоги дорогою в лікарню. Причина нападу поки що невідома. З показів свідків складені фотороботи осіб, які можуть бути причетні до злочину. Розпочали кримінальне провадження за фактом нанесення тяжких тілесних ушкодженнь, що спричинили смерть потерпілого.

Зараз ви читаєте новину «Убитий в урядовому кварталі бізнесмен "засвітився" у фінансових махінаціях - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути