середа, 29 січня 2020 21:30

У столиці виявили ферму російських інтернет-ботів

Співробітники СБУ блокували в Києві діяльність ферми інтернет-ботів.

Її організували громадяни РФ і переселенці з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської обл.

Угруповання мало більше 500 активних акаунтів. Через ці профілі та спільноти його учасники розповсюджували в соцмережах недостовірну інформацію, підбурювали протестні настрої, здійснювали інформаційні атаки на акаунти вітчизняних чиновників. Метою замовників було зниження довіри громадян до державних інститутів через поширення недостовірної інформації щодо економічної та соціальної ситуації в Україні.

Ботоферму також використовували для розсилки анонімних повідомлень про замінування об'єктів критичної інфраструктури і місць масового скупчення людей.

Зловмисники надавали послуги з дистанційної реєстрації в Telegram анонімних акаунтів, каналів і спільнот для торгівлі вогнепальною зброєю, вибуховими пристроями та наркотиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посада на мільйон: СБУ затримала керівників Національної аграрної академії

Ботоферму влаштували в орендованому офісі. Правоохоронці виявили там комп'ютерну техніку та спеціальне обладнання, майже 2 тис. SIM-карт операторів стільникового мобільного зв'язку України. Вилучили чорнові записи про реєстрацію користувачів соціальних мереж, які розміщували провокаційні коментарі під публікаціями українських політичних діячів.

"Особи організаторів встановлені. Зараз тривають процесуальні дії для залучення двох осіб до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

У Києві співробітники СБУ викрили угруповання, яке займалося створенням фейкових сторінок у соцмережах, аби за винагороду від громадян Росії та бойовиків ДНР поширювати неправдиву інформацію та дестабілізувати ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «У столиці виявили ферму російських інтернет-ботів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути