Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2018 23:25

У Німеччині винесли вирок українцю, який збив поліцейську

У Німеччині винесли вирок українцю, який збив поліцейську
Українця в Німеччині засудили майже до 3 років. Фото: REUTERS

Український далекобійник Валерій Ю. отримав 2 років і 10 місяців в'язниці за смертельне ДТП у Німеччині. Такий вирок виніс суд у німецькому місті Менхенгладбах.

Суд визнав українця винним у вбивстві з необережності та у нанесенні тілесних ушкоджень з необережності. Суддя визнав, що підсудний проявив "щире каяття" у скоєному, повідомляє Deutsche Welle.

У грудні 2017 року німецька поліція отримала повідомлення з Нідерландів про вантажівку, яка петляла по автомагістралі. Патрульний автомобіль очікував її на автобані A61 поблизу міста Фірзена на смузі для екстреної зупинки.

Поліцейські увімкнули проблискові маячки та аварійну сигналізацію. Вантажівка врізалася в автомобіль зі швидкістю 71 кілометр на годину. Водій не загальмував, внаслідок чого вантажівка з розтрощеним авто проїхала ще близько 200 метрів. Загинула 23-річна поліцейська, двоє її колег отримали тілесні ушкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій порізав ножем жінку-поліцейського

Адвокат підсудного повідомив, що під час їзди його підзахисний випив багато знеболювальних таблеток через біль у стегнах. Але таблетки біль не втамували. Згодом, послухавшись поради, разом з колегою-росіянином він випив горілки.

Валерій Ю. планував продовжити подорож наступного дня, але сів за кермо ввечері того ж дня, коли вживав алкоголь. Невдовзі після виїзду з майданчику для вантажівок сталася аварія на автобані А61. Після аварії у крові водія виявили три проміле алкоголю.

У Черкасах судитимуть поліцейського, який під дією наркотиків спричинив смертельне ДТП.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині винесли вирок українцю, який збив поліцейську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути