Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 15:51

У лікарні мертвонароджених дітей викидали на смітник

У лікарні мертвонароджених дітей викидали на смітник
У Херсонській обласній клінічній лікарні мертвонароджених дітей вважали за біосміття. Тому утилізовували їх разом з післяопераційними відходами. Фото - Без кордонів

У Херсонській обласній клінічній лікарні мертвонароджених дітей вважали за біосміття. Тому утилізовували їх разом із післяопераційними відходами. Про це написав Уповноважений президента України у справах дітей Микола Кулеба у Facebook.

Йому поскаржився батько, дитина якого народилася мертвою.

"Це нелюдське ставлення, і не існує жодного виправдання такому вчинку. Як можна кинути дитину, вже сформовану, як непотріб, в один ящик із біовідходами? Це неприпустимо", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медичні відходи зберігали на покинутому складі

"Головний лікар із більш ніж 20-річним стажем зміг лише вибачитися та зазначив, що це їхня провина. І він не знав, що мертвонароджена дитина не є плодом, і тому повинно бути проведене гідне поховання. У даній лікарні роками мертвонароджені діти утилізовувалися як медичні відходи", - додав Кулеба.

Уповноважений у справах дітей розповів, що в зв'язку з даним інцидентом вже звернувся до губернатора Херсонської області, щоб провести обов'язкове службове розслідування. Також місцева влада має з'ясувати, куди йдуть бюджетні кошти, виділені на такі поховання.

У Києві в Солом'янському районі знайшли мертве новонароджене немовля. Дівчинку, загорнуту в пакет, знайшов безхатько у дворі багатоповерхівок на вулиці Липківського.

Зараз ви читаєте новину «У лікарні мертвонароджених дітей викидали на смітник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути