понеділок, 16 липня 2007 11:00

У київському СІЗО сталося вбивство - друге за півтора тижні

У столичному СІЗО N13 сталося друге за півтора тижні вбивство (перший інцидент стався 5 липня). І у першому, і в другому випадку - засуджений задушив свого сусіда по камері, повідомила  правозахисна організація "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України".

Факти вбивств підтвердили в ЦЗГ МВС України і Києві, але подробиці повідомити не змогли. Як  вдалося з`ясувати "Сегодня" з інших джерел, в першому інциденті в СІЗО був убитий Олег Орлов, якого підозрювали в незаконних постачаннях зброї з України до Еритреї, Китаю і Ірану. Нібито саме він був соратником загиблого в ДТП глави "Укрспецекспорту" Валерія Малєва, допомагав знаходити йому покупців за кордоном.

5 липня 32-річний засуджений, який знаходився в палаті медчастини слідчого ізолятора, позбавив життя свого 60-річного сусіда Орлова, поки той спав. Розірвавши вночі свою майку, вбивця зв`язав зі шматків матерії мотузку, накинув її на шию чоловіка і задушив.

Джерела в СІЗО стверджують, що Олега Орлова кілька років тому по запиту наших спецслужб заарештували в Чехії, де він проживав. В стані важкої депресії помістили в психіатричну лікарню в Брно. Після інсульту, він не міг говорити. Проте, його видали українцям.

Україна підозрювала Орлова в двох злочинах: контрабандне постачання восени 1999 року РЛС П-14Ф до Еритреї, яка воювала з Ефіопією (нібито за підробленими документами вони призначалися для Міноборони Румунії). Друге звинувачення - незаконний продаж крилатих ракет Х-55СМ Китаю. За однією версією, "прибрали" важливого свідка, за іншими, хворий сусід по камері, який постійно стогнав, просто почав дратувати сусіда.

За даними джерела газети, другий злочин був здійснений в камері, де сиділо троє підозрюваних. Між двома сусідами по камері розгорівся конфлікт, почалася бійка. Після обміну ударами, один з підслідних зняв з себе майку, і задушив сусіда.

Зараз ви читаєте новину «У київському СІЗО сталося вбивство - друге за півтора тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути