середа, 21 червня 2017 13:20

У київських парках виявили рослини, які завдають важких опіків

У київських парках виявили рослини, які завдають важких опіків
У київському парку знайшли отруйну рослину. Фото: fishki.net

"Хто повинен контролювати, аби отруйних рослин не було в парках, адже там граються діти", - цікавляться кияни. У парку ім. Рильського люди помітили борщівник, доторкнувшись до якого можна отримати важкі опіки.

"Амброзія, борщівник та ценхрус належать до карантинних видів рослин, тому городяни повинні їх остерігатися, якщо раптом їх помітять в парку. Існує кілька методів боротьби з такими бур'янами: механічне видалення в період цвітіння, видалення з коренем і обробка хімічними засобами. Але на сьогодні в місті хімічний спосіб боротьби з отруйними рослинами заборонений. Тому в парках, скверах та інших балансових територіях комунальники викошують і видаляють такі рослини з коренем", – розповів "Сегодня" Дмитро Бровко, начальник садово-паркового управління КО "Київзеленбуд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегти малюка на природі: 8 найотруйніших рослин

Якщо ви побачили отруйну рослину в столиці, звертайтесь на гарячу лінію КО "Київзеленбуд" за телефоном (044) 272-40-18. Або телефонуйте у колл-центр мерії тел. 15-51.

Борщівник має високе стебло і велике розсічене листя. Може виростати до трьох метрів. Квіти білого або рожевого кольору - у вигляді парасольки. При потраплянні соку на шкіру може викликати опік 1-3 ступеня.

Зараз ви читаєте новину «У київських парках виявили рослини, які завдають важких опіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути