Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2020 17:04

У Києві затримали організоване етнічне угруповання розбійників

У Києві затримали організоване етнічне угруповання розбійників
Ранком вівторка в Києві затримали банду домушників. Фото: скрін з відео нацполіції

Київські поліцейські під час спецоперації на Софіївській Борщагівці затримали банду за розбійні напади на будинки киян.

Серед її учасників є громадяни інших країн, повідомляє Telegram-канал "Київ Оперативний".

О пів на п'яту ранку вівторка 30 червня працівники управління карного розшуку разом зі слідчими підрозділами столичної поліції із залученням спецпризначенців КОРДу затримали організовану етнічну групу зловмисників, які вчинили розбійний напад на приватний будинок на території Київської області.

При затриманні правоохоронці заблокували чорний позашляховик, в якому перебували злочинці. Вилучили зброю, а також сейф із грішми та коштовностями.

Начальник Головного управління національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що до складу групи входило четверо чоловіків: по двоє громадян України та Грузії. Троє із них уже мають кримінальне минуле: 42-річний іноземець раніше судимий за вбивство на території своєї країни, його 43-річний співвітчизник мав судимість за незаконне зберігання зброї, а 62-річний українець судимий за скоєння майнових злочинів.

Затриманню передувала багатотижнева робота співробітників карного розшуку та слідчих підрозділів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандити в масках і перуках нападали на будинки та офіси

"Затримали організоване етнічне угрупування, члени якого займалися розбійними нападами на будинки громадян. Взагалі ми підозрюємо їх у скоєні кількох епізодів злочинної діяльності на території Києва та Київської області. Останній злочин вони скоїли у Києво-Святошинському районі, де напали на будинок жінки-підприємця: погрожуючи зброєю, зв'язали її та заволоділи грошима і коштовностями", - повідомив генерал Крищенко.

За його словами, спецпризначенці затримали нападників за кілька хвилин після надходження повідомлення на спецлінію "102" про вчинення злочину.

"При обшуках вилучили вогнепальну зброю, ювелірні вироби, знаряддя для злому замків, пластикові стяжки та велику кількість інших предметів, які можуть бути речовими доказами в інших злочинах", - зазначив очільник столичної поліції.

Усі речові докази направили для проведення експертизи. Проти групи зловмисників відкрили кримінальні провадження за розбій та бандитизм. Чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також правоохоронці перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території столиці та встановлюють їхніх можливих спільників.

У Києві на Хрещатику затримали банду кишенькових злодіїв. Зловмисники неодноразово обкрадали людей у центрі міста, зокрема в день затримання вони здійснили 2 пограбування. Правоохоронці затримали 6 злодіїв, серед них є раніше судимі за крадіжки.

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримали організоване етнічне угруповання розбійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути