вівторок, 09 серпня 2022 11:55

У Харкові спіймали нового "крота", який працював на ФСБ

У Харкові спіймали нового "крота", який працював на ФСБ
У Харкові спіймали чергового зрадника, який коригував вогонь окупантів. Фото: vikka.ua

Служба безпеки затримала співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області. Той працював на спецслужби країни-агресорки Російської Федерації. Про це повідомили в СБУ.

"За завданням ворога він влаштувався в українську спецслужбу невдовзі після широкомасштабного вторгнення Росії. Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогу українські розвіддані про збройні сили РФ. Також – про плани і діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб. Окупанти використовували цю інформацію для передислокації власних підрозділів з метою захисту їх від артилерійських ударів ЗСУ. Крім того, ці дані РФ використовувала для планування диверсій, а також масованих артилерійських і прицільних ракетних обстрілів по стратегічних об'єктах міста", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднила список зрадників із Запоріжжя, які вступили до лав окупаційного "МВД РФ" – фото

За даними слідства, зрадником є колишній посадовець Харківської міської ради. Його завербував кадровий співробітник ФСБ, який сам вийшов на нього. В обмін за співпрацю ворог надав "кроту" гарантії безпеки для нього і його родини, якби РФ вдалося захопити регіон.

Правоохоронці затримали зрадника "на гарячому" – після того, як попросив представника спецслужб РФ завдати удару по об'єкту, де перебуває особовий склад СБУ.

Зараз агента затримали. Повідомили про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану. Його можуть посадити на 15 років чи довічно – таке максимальне покарання.

Служба безпеки запобігла замовним вбивствам державних діячів України. Знешкодили диверсійно-розвідувальну групу Головного розвідувального управління Росії, повідомили в СБУ.

"Зловмисники займалися підготовкою до фізичної ліквідації міністра оборони Олексія Резнікова та керівника Головного управління розвідки нашої держави Кирила Буданова, а також відомого українського активіста", – йдеться в повідомленні. За кожне вбивство російські куратори обіцяли від $100 тис. до $150 тис.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові спіймали нового "крота", який працював на ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути