неділя, 13 квітня 2014 15:10

У Харкові на євромайданівців напали люди з бітами і георгіївськими стрічками
2

Фото: pravda.com.ua

Люди з бітами і георгіївськими стрічками напали на прихильників єдиної України біля пам'ятника Шевченку в Харкові.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Після закінчення віче частина "євромайданівців" вирушила на площу Свободи. Проросійські активісти йшли по Мироносицькій.

Під час віче "євромайданівці" тримали національні прапори, плакати "Ні сепаратизму", "Ганьба зрадникам", "Україна понад усе". Такі ж гасла звучали з постаменту. Всього, за словами кореспондента "Об'єктив-новин", зібралися до тисячі чоловік.

Уздовж вулиці Сумській від пам'ятника до оперного театру стояло оточення правоохоронців та активістів. Проросійськи налаштований учасники іншого мітингу проходили з площі Свободи. Вони кричали "Росія, Україна, Білорусь", "Фашисти не пройдуть". У деяких активістів були закриті обличчя.

Коли активісти Майдану розходились, кілька сотень молодих людей з різних сторін напали на учасників акції.

За словами очевидців, кордон міліції з одного боку не дозволив чоловікам з георгіівськими стрічками наблизитися до мітингувальників, але їм вдалося напасти з боку парку Шевченка.

Очевидці також стверджують, що людей, які спробували сховатися в метро, наздогнали і побили. Постраждали мінімум 3 людини. Разом з тим, жінки з георгіївськими стрічками намагалися добивати побитих з криками "це нелюди".

Кореспондент місцевого видання Головне повідомив про те, що звучали постріли і розриви, і про пораненого "​євромайданівця", якого забрали на "швидкій". Надходять дані і про інших постраждалих - з обох сторін.

"При цьому проросійські шовіністи намагаються проникнути в Палац дитячої творчості, де можуть знаходиться діти", - пишуть ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові на євромайданівців напали люди з бітами і георгіївськими стрічками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути