вівторок, 06 березня 2007 08:52

У Гаазі судять за вбивства і тортури колишнього прем"єра Косово

У Міжнародному трибуналі в Гаазі сьогодні почався судовий процес над екс-прем"єр-міністром Косово і одним з колишніх командирів так званої "Визвольної армії Косово" Рамушем Харадінаєм. Його звинувачують у військових злочинах в ході війни із сербськими силами в 1998-1999 роках.

За даними слідства, Харадінай віддавав накази про виселення мирних сербів і циганів із територій краю і особисто погрожував тим албанцям, які не бажали вступати в незаконні збройні формування. У числі звинувачень також тортури, вбивства і зґвалтування. Окрім Харадіная, якого багато косовських албанців вважають національним героєм, судять також його колишніх підлеглих Ідріза Балая і Лахі Брахимая.

Харадінай добровільно здався міжнародному трибуналу 9 березня 2005 року. Рівно через 3 місяці його випустили на свободу до початку суду. На передсудових слуханнях Харадінай відкинув усі висунуті йому звинувачення. Він вважається впливовою тіньовою фігурою, яка стоїть за коаліційним косовським урядом, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «У Гаазі судять за вбивства і тортури колишнього прем"єра Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути