середа, 03 серпня 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ пов'язала "фаната" Путіна, який коригував вогонь по аеродромах
4

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала російського агента, який збирав дані для коригування ракетних ударів по аеродромах Дніпропетровщини й об'єктах Придніпровської залізниці.

Також його цікавили місця дислокації та переміщення Збройних сил України й тероборони, повідомила пресслужба СБУ 3 серпня.

Окупанти використовували цю інформацію для планування диверсій і масованих артилерійських обстрілів по критичній інфраструктурі, за даними СБУ.

"Зібрані відомості зловмисник передавав представнику російських спецслужб через закриті канали зв'язку. У "доповідях" він детально описував кожен об'єкт з прилеглою територією, вказував його координати з фото- й відеофіксацію", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вілкул підняв ставку за "голови" зрадників

Зрадником є працівник приватної охоронної фірми Дніпра.

"У поле зору російських спецслужб він потрапив через свої радикальні прокремлівські погляди, які намагався нав'язати землякам. Після початку повномасштабної агресії РФ його завербував кадровий працівник ФСБ. "Пропозицію" щодо співпраці з окупантами чоловіку надіслали в месенджер власного телефону", – ідеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці виявили в затриманого засоби зв'язку з доказами злочинних дій.

Зраднику повідомили про підозру в державній зраді. Також обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Наприкінці липня цього року СБУ затримала мешканця Кривого Рога на Дніпропетровщині, який корегував вогонь російських окупантів по місту. Ним виявився посадовець одного з найпотужніших промислових гігантів регіону.

Зраднику повідомили про підозру за фактом державної зради в умовах воєнного стану. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «СБУ пов'язала "фаната" Путіна, який коригував вогонь по аеродромах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути