Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2015 16:44

Суд надів електронні браслети двом "беркутівцям", яких підозрюють у розгоні Майдану

Суд надів електронні браслети двом "беркутівцям", яких підозрюють у розгоні Майдану
Фото: lb.ua

Суд відправив під домашній арешт чинного командира взводу МВС та екс-співробітника того ж підрозділу, які у складі тодішнього спецпідрозділу "Беркут" брали участь у силовому розгоні Майдану.

Про це повідомляє прес-центр ГПУ.

"3 листопада 2015 року управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру діючому командиру взводу роти міліції громадської безпеки особливого призначення одного з регіональних управлінь МВС України (колишнього спецпідрозділу "Беркут"), та колишньому працівникові цього ж підрозділу за ч. 2 ст. 364, ст. 340 КК, які в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року, на виконання злочинних наказів керівництва органів внутрішніх справ, діючи спільно з іншими підрозділами правоохоронних органів, вчинили спробу силового розгону учасників акції протесту на Майдані Незалежності в м. Києві, та при цьому незаконно застосували насильство до учасників мітингу.

А загалом внаслідок цих протиправних дій правоохоронців було заподіяно тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 36 учасникам акції протесту, у тому числі народним депутатам України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за клопотанням прокурора, підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із зобов'язанням носити електронний браслет.

Зараз ви читаєте новину «Суд надів електронні браслети двом "беркутівцям", яких підозрюють у розгоні Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути