вівторок, 10 грудня 2019 13:25

Стрілянині у лікарні Чехії: з'явилися подробиці про нападника

Стрілянині у лікарні Чехії: з'явилися подробиці про нападника
Винного у стрілянині в чеській лікарні знайшли з простреленою головою. Фото: stars24.cz

Чоловік, якого обгрунтовано підозрюють в стрілянині в чеській лікарні, вчинив самогубство до приїзду поліції. Причина стрільби в тому, що він вважав себе важкохворим, якому відмовляють у лікуванні.

"42-річний чоловік застрелив себе в голову перед приїздом поліції, він мертвий. Ми дякуємо громадськості за співпрацю та допомогу в патрулюванні", - повідомили у прес-службі чеської поліції.

Раніше прес-служба повідомляла, що поліція встановила та відстежила транспортний засіб Renault Laguna 9T57401, на якому стрілець втік з місця події. Однак, коли правоохоронці дісталися до транспортного засобу, всередині виявили тіло чоловіка з простреленою головою.

В мережі з'явилася інформація, що причиною вчинку 42-річного чоловіка став його емоційний стан.

"Він взяв собі в голову, що він серйозно хворий і що ніхто не хоче його лікувати. Він приходив всюди. Він не пішов на роботу минулого місяця, він був відпущений, він прийшов 14 днів тому, і сказав, що перебував на лікарняному", - сказав у коментарі ЗМІ Алеш Зигула, директор компанії, де працював стрілець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина в чеській лікарні: щонайменше шестеро загиблих (оновлено)

Чеське видання domaci.ihned.cz наводить розповідь директора лікарні Іржі Гавланта. За його словами, близько 7:19 ранку в залі очікування травматологічної поліклініки один з чоловіків без попередження відкрив стрільбу з власного незареєстрованого пістолета. Кулі отримали дев'ятеро людей. З них семеро наразі померли. За життя ще двох боряться лікарі: одна людина в комі, одній зробили важку операцію.

Всі поранені - пацієнти лікарні. З персоналу ніхто не постраждав.

"У мене є інформація, що це були люди з приймальні. На щастя, людей було не так багато. Чоловік, як повідомляється, стріляв близько, нібито в голову, на шию, так що це катастрофа", - прокоментував стрільбу в лікарні прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш на Чеському телебаченні.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянині у лікарні Чехії: з'явилися подробиці про нападника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути