середа, 03 березня 2021 12:31

Смертельна пожежа в лікарні: повідомили висновки експертизи

Смертельна пожежа в лікарні: повідомили висновки експертизи
В інфекційному відділенні Чернівецької міської лікарні №1 сталася пожежа. Загинули 2 пацієнти. Фото: facebook.com/policebukovyna

Триває слідство у справі про смертельну пожежу в інфекційному відділенні Чернівецької міської клінічної лікарні №1.

Уже відомі результати експертизи тіл загиблих пацієнтів, повідомив головний судмедексперт Чернівецької області Віктор Бачинський.

"76-річний пацієнт, який загинув у пожежі, помер від отруєння продуктами згорання на тлі коронавірусної інфекції. Він мав понад 50 відсотків ураження легень. У його крові виявили 29 відсотків окису вуглецю. Пацієнт був лежачий. Щодо другого, 77-річного чоловіка, він мав 70 відсотків опіків. Помер від опікового шоку", - розповів Gazeta.ua Бачинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в інфекційному відділенні: останні новини у справі

Пожежу міг спричинити один з пацієнтів, за інформацією поліцейських. Загорання сталося або через порушення правил користування побутовими приладами, або через необережне поводження з вогнем. Остаточну причину встановлюють.

У палаті, де сталася пожежа, триває косметичний ремонт. Роботу відділення відновлять після висновків експертів, що немає задимленості у приміщенні.

27 лютого о 13:15 в Чернівцях на вул. Героїв Майдану, 226 в палаті на 2-му поверсі п'ятиповерхової будівлі міської клінічної лікарні №1 сталося займання. 76-річний пацієнт загинув на місці. 77-річний обгорів і помер наступного дня в реанімації. З будівлі евакуювали 20 людей. Частину пацієнтів перевезли в інші лікарні міста, а частину розподілили в межах закладу. Пожежу вдалося ліквідувати вже за 15 хв. Вогонь знищив меблі та медичне обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна пожежа в лікарні: повідомили висновки експертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути