Ексклюзиви
середа, 20 січня 2021 17:41

Смертельна пожежа в коледжі: у справі почався рух

Смертельна пожежа в коледжі: у справі почався рух
Коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загорівся в Одесі 4 грудня 2019-го. У приміщенні було близько 400 людей. Більшість встигли вибігти на вулицю. Дехто стрибав із вікон будівлі. 16 осіб загинули. Фото: hromadske.ua

20 січня в Київському райсуді Одеси зачитали обвинувальний акт підозрюваним у смертельній пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

На лаві підсудних - четверо. Це директор згорілого коледжу Любов Кочерга, завгосп Тетяна Хомич, завідувач денним відділенням економіки і підприємництва Ірина Таранова і колишній заступник директора з адміністративно-господарської роботи Андрій Хаєцький. Їх звинувачують в порушенні встановлених вимог пожежної безпеки. Усі обвинувачені заявили, що не визнають себе винними.

Також прокурор заявив цивільні позови. На 13 млн грн від державних установ, які перебували в згорілій будівлі. Та від інших організацій, чиє майно постраждало в будівлі, на понад 25 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відкрила кабінет, побачила дим і замкнула двері" - страшні подробиці про смертельну пожежу в коледжі

Суд визначив порядок дослідження доказів у справі. Спершу будуть допитані потерпілі, потім свідки. Далі досліджуватимуть письмові і речові докази, а після - заслухають свідчення підсудних.

Слухання у справі продовжать завтра, 21 січня.

Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загорівся вранці 4 грудня 2019-го. У приміщенні було до 400 людей. 16 - загинули. Це студенти, викладачі й рятувальник. Ще 32 отримали травми. У справі 5 підозрюваних. Це колишній керівник одеських рятувальників та 4 працівники коледжу.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна пожежа в коледжі: у справі почався рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути