середа, 03 березня 2021 09:31

Скрутили та перетискали шию: поліцейські серед вулиці знущалися з чоловіка
4

На Сумщині двом полыцейським повідомили про підозру за жорстке затримання
Фото: gp.gov.ua
На Сумщині двом полыцейським повідомили про підозру за жорстке затримання
На Сумщині двом полыцейським повідомили про підозру за жорстке затримання
На Сумщині двом полыцейським повідомили про підозру за жорстке затримання

На Сумщині патрульні серед вулиці знущалися з чоловіка. Вимагали в нього документи.

А коли той відмовився надати – скрутили його, перетискали шию, вдягли кайданки й несли до автомобіля. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Поліцейські підійшли до чоловіка, який перебував у внутрішньому дворику одного з будинків, та вимагали пред'явити документи. Чоловік відмовився їх надати. Однак вказав, що є інвалідом 2-ї групи та не порушує закон. Це підтвердили присутні на місці події інші особи. Також вони зазначили, що він є працівником підприємства, яке здійснює ремонтні роботи, і що керівник з його документами вже прямує до них", - ідеться в повідомленні.

Попри це, працівники патрульної поліції скрутили чоловіка, наступаючи коліном на його шию та голову, спричиняючи сильний фізичний біль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибиті зуби й зламана щелепа: поліцейські катували чоловіка

"Правоохоронці надягли йому на руки та ногу кайданки й понесли до автомобіля, тримаючись за ці кайданки, чим спричиняли йому нестерпний біль та тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді чисельних саден та синців голови, правої руки, ноги. А також перелом пальця на правій руці.

Ковпаківський районний суд Сум встановив, що вимога поліцейських про пред'явлення потерпілим документів для перевірки не пов'язана з порушенням ним громадського порядку. Також він не чинив злісної непокори чи опору поліцейським. Тому жодних підстав для затримання в правоохоронців не було.

Патрульним повідомлено про підозру за фактами перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством. Досудове розслідування триває.

На Житомирщині поліцейського підозрюють у катуванні. Він разом із двома спільниками побив двох юнаків. А потім поставив їх на коліна, погрожував зброєю та вимагав зізнатися у викраденні авто.

Зараз ви читаєте новину «Скрутили та перетискали шию: поліцейські серед вулиці знущалися з чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути