понеділок, 05 березня 2007 12:40

Сім"я екс-міністра внутрішніх справ Кравченка судитиметься з Генпрокуратурою

Сім"я екс-міністра внутрішніх справ Кравченка судитиметься з Генпрокуратурою

Родичі колишнього керівника МВС Юрія Кравченка не вірять у його самогубство і мають намір оскаржувати у суді рішення Генпрокуратури про закриття справи.

4-го березня виповнилося два роки з дня загибелі екс-міністра внутрішніх справ. Кравченка знайшли мертвим вранці на дачі під Києвом. Саме того дня він мав давати свідчення у справі Гонгадзе у Генпрокуратурі.

Смерть настала від двох кульових поранень у голову. Наявність передсмертної записки закріпила у правоохоронців версію про самогубство. Проте експерти стверджували, що після першого пострілу в голову людина вже не здатна зробити контрольного.

Близькі загиблого також не вірять у версію про самогубство. Друг Кравченка футбольний тренер клубу "Динамо" Леонід Буряк переконаний, що екс-міністр не боявся йти на допит до Генпрокуратури і чинити самогубство підстав у нього не було.

"Коли була можливість поїхати, як багато-хто їхав, - він категорично відмовлявся їхати, казав "я ні в чому не винен, я нікуди не збираюся їхати", - розповів Буряк.

Кримінальну справу за фактом смерті колишнього міністра МВС вже у травні 2005 року "поховали у прокурорських архівах".

У липні 2006 року Генпрокуратура поновила розслідування обставин загибелі Кравченка. А минулого тижня генпрокурор Олександр Медведько повідомив, що кримінальну справу знову закрито - за відсутністю складу злочину.

"Закриття справи, пов"язаної із загибеллю мого батька – це, мабуть, найвигідніша на сьогоднішній момент політична акція, яка зручна всім - тим, що були при владі, тим, хто зараз при владі. І розібратися в істинності причин не цікаво, скоріш за все, нікому", - каже донька Кравченка Ірина.

За її словами, сім"ю загиблого навіть не ознайомили з висновками експертиз. Проте рідні мають намір оскаржити рішення Генпрокуратури в суді, повідомляє НТН.


Зараз ви читаєте новину «Сім"я екс-міністра внутрішніх справ Кравченка судитиметься з Генпрокуратурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути