Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2020 11:01

Сімейна війна: батько забирає дітей з інтернату, а мати відвозить їх назад

Сімейна війна: батько забирає дітей з інтернату, а мати відвозить їх назад
Батько забирає трьох дітей з інтернату додому, натомість мати відвозить їх назад Фото: tsn.ua

У Хмельницькій області в одній родині відбувається справжня батьківська війна. Батько забирає трьох дітей з інтернату додому, натомість мати відвозить їх назад.

Через це батька встигли побити якісь невідомі люди, а скандали між чоловіком і жінкою відбуваються на очах у дітей, пише tsn.ua. 8-річна Софія хоче жити з батьками, але вчиться в інтернаті, який розташований за 20 км від їхнього дому. Їй там не подобається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки отримували гроші за спалену в печі доньку

"В інтернаті погано, там б'ються і матюкаються", — каже дівчинка.

Подружжя не розлучене офіційно, хоч і проживають окремо. Сергій говорить, що коли забирає доньку на вихідні, змушений її ховати, аби жінка не забрала її назад.

"Вона віддає мою доньку в інтернат, а я проти. За живих батьків віддати дитину — за що? У нас із нею війна постійно", — розповів Сергій.

Сергій хоче бачити дітей удома, мати ж написала заяву про навчання у закладі. Протистояння загострилося, коли батька через це побили невідомі. Заяву в поліцію чоловік написав, побої зняли, проте скаржиться лише волонтерам.

Волонтери допомагають зберегти родині дім замість інтернату. Вони навіть узгодили переведення дітей до школи поруч із будинком. Батьки на це погодилися, проте за день до початку навчання мати передумала.

"Батько проти. Він кілька разів забирав дітей, а мати знову їх завозить. Підтримки такі родини не отримують, навпаки, їх переконують, що дитині краще в інтернаті", — розповіла волонтерка Тетяна Воронцова.

Мати Віта пояснює — старший син попросився ще на рік в інтернат, менших теж довелося віддати.

"Діти захотіли там вчитися, в інтернаті", — впевнена вона.

Соціальні служби будь-який тиск на родину заперечують і кажуть, що в цьому конфлікті батьки мають розібратися самі. Тим часом Софія гостює діда разом із батьком. На Софію уже чекають у місцевій школі, де в неї гарні оцінки. Дівчинка ж просить не віддавати її до інтернату.

Мати обіцяє забрати дітей, а батько готується боротися за них і надалі.

На Київщині в названих батьків забирають дітей, яких вони виховують 3,5 року. Суд вирішив повернути сина й доньку їх біологічному батькові. Про це розповіла названа мати дітей Оксана Солдатенко. Жінка боїться, що з дітьми може статися погане. Оскільки неодноразово в Україні траплялися випадки, коли дітей повертали біологічним батькам, а ті з них знущалися й навіть убивали.

Зараз ви читаєте новину «Сімейна війна: батько забирає дітей з інтернату, а мати відвозить їх назад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути