пʼятниця, 10 квітня 2020 21:43

Чорновол докладно розповіла, в чому її звинувачують

Чорновол докладно розповіла, в чому її звинувачують
Народного депутата VIII скликання Тетяну Чорновол підозрюють в умисному вбивстві під час Революції гідності. Фото: facebook.com/tchornovol

Слідчі Державного бюро розслідувань інкримінують колишній народній депутатці Тетяні Чорновол 8 статей Кримінального кодексу України.

Їй загрожує довічне ув'язнення. Про це підозрювана повідомила у Facebook.

"Щедро. Мені інкримінують за Майдан: ст.115 - умисне вбивство з кількома обтяжувальними обставинами - вища міра покарання (пожиттєво); ст.170 - перешкоджання діяльності Партії Регіонів - 3 роки; ст.294 - організація масових заворушень, що призвело до загибелі людей - 15 років; ст.146 - позбавлення волі або викрадення людини - 5 років; ст.122 - умисне тілесне середньої тяжкості - 5 років; ст.121 - умисне тяжке тілесне ушкодження з обтяжувальними обставинами - 10 років; ст.125 - умисне легке; ст.126 - побої та мордування з обтяжувальними обставинами - 5 років", - перерахувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мені соромно: Аваков різко відреагував на підозру Чорновол

На думку Чорновол, ці справи проти неї пов'язані з тим, що перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков раніше був адвокатом позбавленого звання президента Віктора Януковича.

"Бабіков для свого клієнта Януковича виклався на повну. Я пройду ці випробування. Я ще буду генпрокурором. Було і гірше. В 2013-му я навіть пережила страту", - заявила вона.

18 лютого 2014 року Тетяна Чорновол керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпаленні будівлі в центрі Києва на вул. Липській, де містився офіс однієї з політичних партій, за даними слідства. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який був у приміщенні партійного офісу.

Зараз ви читаєте новину «Чорновол докладно розповіла, в чому її звинувачують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути