Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2007 09:29

СБУ отримала нові дані щодо судді Станік

Служба безпеки України повідомляє, що 19 квітня надійшло ще одне звернення 57 народних депутатів України із вимогою прискорити перевірку інформації щодо корупційних діянь судді Конституційного Суду Сюзанни Станік. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

У зверненні до відомства також надані додаткові дані для з"ясування фактів корупції.

"У зв"язку з виступом в.о. Генерального прокурора Віктора Пшонки щодо оприлюднення 16 квітня на брифінгу у Службі безпеки України, з його слів, "недостовірної інформації про нібито незаконне отримання одним з членів сім"ї Станік нерухомого майна" СБУ наголошує, що наразі триває перевірка за зверненням чотирьох народних депутатів щодо придбання й реалізації нежитлових приміщень і земельних ділянок "одним з близьких родичів" судді Конституційного Суду України".

"Матеріали перевірки згідно із запитом Генеральної прокуратури України будуть надіслані на її адресу для попереднього вивчення та прийняття рішення ", - підкреслює прес-центр СБУ.

18 квітня, прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Слідче управління Генеральної прокуратури України порушило кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів Конституційного Суду, у тому числі й діяльність судді-доповідача Станік.

Пшонка заявив, що на думку Генпрокуратури, оприлюднена на брифінгу керівництва Служби безпеки України інформація щодо нібито незаконного отримання одним з членів родини Станік нерухомого майна є недостовірною і не містить жодних об"єктивних даних.

За його словами, у зв"язку з цим Генпрокуратура в порядку нагляду витребувала відповідну інформацію у СБУ, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ отримала нові дані щодо судді Станік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути