Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2022 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія знайшла способи купувати деталі до нових ракет ‒ західні ЗМІ

Росія знайшла способи купувати деталі до нових ракет ‒ західні ЗМІ
За даними експертів, попри західні санкції РФ знайшла способи купувати напівпровідники для виготовлення озброєння. Фото: pravda.com.ua

Росія попри західні санкції знайшла способи купувати напівпровідники для виготовлення озброєння.

Так, деякі крилаті ракети, якими РФ вдарила по Україні 23 листопада, були виготовлені за кілька місяців після посилення санкцій. Про це свідчить дослідження експертів, пише The New York Times.

Зокрема, фахівці дослідили залишки крилатих ракет Х-101, знайдені в Києві після атаки 23 листопада. Згідно з доповіддю Conflict Armament Research, одну з ракет виготовили цього літа, а іншу завершили після вересня, про що свідчить маркування на зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який регіон найбільше постраждав від учорашніх російських ракет: Данілов розповів

За словами експертів, те, що РФ продовжує виробляти передові керовані ракети, такі як Х-101, свідчить про те, що вона знайшла способи купувати напівпровідники й іншу техніку в обхід санкцій. Або ж у неї були значні запаси компонентів до початку війни.

Під час чотирьох попередніх дослідницьких поїздок до Києва після вторгнення РФ слідчі виявили, що майже все сучасне російське військове спорядження, яке вони досліджували, наприклад, зашифровані радіоприймачі та лазерні далекоміри, було виготовлено з використанням західних напівпровідників.

Однак, досі невідомо, чи вичерпала Росія свій запас крилатих ракет. Видання наголошує, що загарбники використовують у бою старі боєприпаси, бо вони становлять більшу частину арсеналів РФ.

Росія має ракет на кілька масованих ударів по Україні. Після цього окупанти вийдуть у повний нуль, сказав начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

Російські терористи 5 грудня випустили по Україні чергову порцію ракет. Більшість з них українцям вдалося збити. Про вибухи повідомили на Запоріжжі, Київщині, Одещині. Після обстрілу в усіх областях України запускається режим аварійних відключень світла.

Зараз ви читаєте новину «Росія знайшла способи купувати деталі до нових ракет ‒ західні ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути