Ексклюзиви
субота, 14 травня 2022 01:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вступила в третю фазу війни проти України - МВС

Росія вступила в третю фазу війни проти України - МВС
Росія намагатиметься затягнути війну в Україні. Фото: "УНІАН".

Росія вступила в третю фазу повномасштабної війни в Україні.

Окупанти планують довгострокові бої, повідомив "УНІАН" з посиланням на заяву радника міністра внутрішніх справ Віктора Андрусіва в ефірі телемарафону,

За його словами, першою фазою була спроба захопити Україну "за кілька днів", другою - провести велике оточення Сил оборони України на сході. Обидві провалилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян скоро здивує удар ЗСУ - Андрусів

"Одне оточення планували дуже велике, хотіли відрізати аж від Павлограда, друге оточення планували так, щоб разом з Краматорськом і Слов'янськом, а тепер їм залишилося вкрай маленьке оточення - фактично Сєвєродонецька та Лисичанська, але і цього вони зробити не можуть", - зазначив Андрусів.

Він наголосив, що Росія хоче затягнути війну в Україні.

"Зараз настала третя фаза - коли вони починають готуватися до оборони рубежів, на яких зупинилися. Це вказує на те, що вони вирішили перетворити війну в дуже довгу... Вони розраховують, що кризи, які викликає війна, посадять Захід за стіл переговорів з ними, і Захід спробує нас на щось обміняти", - сказав він.

Українські артилерійські підрозділи, які отримали у своє розпорядження нову західну зброю, практично зірвали всі спроби росіян розвинути наступ на території України. Зокрема, окупантам не вдалося перетнути річку Сіверський Донець.

11 травня Збройні сил України вчергове знищили понтонні переправи російських окупантів через річку Сіверський Донець на Луганщині.

7 травня радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що війна проти Росії переходить у рутинну фазу. За його словами, цей складний період тягтиметься щонайменше 2 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Росія вступила в третю фазу війни проти України - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути