Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може залишитися без сучасного озброєння: в МВС дали прогноз

Росія може залишитися без сучасного озброєння: в МВС дали прогноз
У МВС дали прогноз, коли закінчиться сучасне озброєння ворога. Фото: Генштаб ЗСУ

Країна-агресорка Росія має достатньо військово-технічного й людського ресурсів, щоб поповнювати резерви армії та вести тривалу війну. Однак більшість мобілізованих окупантів зовсім не підготовлена й не має іншої мотивації, окрім заробітку.

А до кінця року Збройні сили України можуть знищити майже все сучасне озброєння ворога. Тож росіянам залишаться лише старі радянські зразки, заявив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у коментарі Obozrevatel.

Він переконаний, що російський президент Володимир Путін не оголошуватиме загальну мобілізацію: понад 80% населення проти цього. Однак в РФ триває потужна й доволі успішна кампанія з прихованого призову.

"Вона дає результат, особливо в таких бідних регіонах, як-от Дагестан. Там, за останніми даними, троє охочих на один контракт. Тому Путін має резерв, він може мобілізувати достатньо людей завдяки соціально незахищеним верствам населення", – визнав радник міністра.

Водночас він зазначив, що переважна частина таких вояків – непрофесійні військові, і "їхня єдина мотивація – заробити гроші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Херсоном ЗСУ і партизани "тиснуть" на окупантів - ISW

"Ніякої ідеології за всім цим не стоїть", – додав він.

Говорячи про військово-технічні резерви Росії, Андрусів нагадав, що "Радянський Союз залишив великий спадок озброєння Росії".

"Воно надзвичайно застаріле, йому понад 50 років, але, на жаль, його запаси є великими", – сказав він.

За оцінками експерта, вже до кінця року російські окупанти можуть залишитися лише зі старими зразками озброєнь.

"Якщо зберігатимуться такі темпи бойових дій, то, думаю, до кінця цього року ворог буде змушений воювати тільки старою технікою. Ми вже вибили понад половину його сучасного озброєння", – спрогнозував він.

Втрати російських окупантів в Україні на 23 червня становлять 34 430 осіб. Точні дані встановлюють, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку. Підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.

На Сіверському напрямку підрозділи ворога продовжують перебувати у прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей РФ. Окупанти вдосконалюють оборонні позиції у районі населеного пункту Тьоткіно Курської області.

В Україні майже повністю знищили "еліту" Збройних сил РФ, яку готували для війни з НАТО. ЗСУ розбили підрозділи Західного воєнного округу РФ. Вижили лише ті, хто відмовився воювати проти України.

Зараз ви читаєте новину «Росія може залишитися без сучасного озброєння: в МВС дали прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути