четвер, 29 листопада 2012 16:48

Рівненського священика підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої
5

Стильний батюшка
Фото: Фото: vk.com
Підозрюваним виявився священик церкви Апостола Якова УПЦ Московського патріархату
Ще недавно був собі такий собі пацанчик

22-річного священика Української православної церкви Московського патріархату Миколу Кручка із села Витків Гощанського району на Рівненщині підозрюють у зґвалтуванні 15-річної місцевої мешканки. У міліції проти святого отця порушили кримінальну справу.

"16 листопада приблизно о 23 годині до чергової частини Гощанського райвідділу міліції телефоном звернулась матір постраждалої жителька села Витків. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Було встановлено, що приблизно о 21 годині підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння та знаходячись за місцем свого проживання, застосувавши силу до 15-річної односельчанки, вчинив з нею статеві зносини проти її волі", - розповідають у службі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

У міліції порушили кримінальну справу. Підозрюваним виявився священик церкви Апостола Якова УПЦ Московського патріархату в селі Витків Гощанського району 22-річний Микола Кручко. Інформацію про це поширила прес-служба обласної організації УНП.

У міліції повідомили, що чоловіка затримали й допитали.

"За результатами проведеної слідчої дії підозрюваний свою вину визнав частково. Триває слідство. Призначено судово-медична експертиза потерпілої та підозрюваного, судово-імунологічна та цитологічна експертизи одягу", - додають в обласній міліції.

На персональній сторінці в соціальній мережі розміщена фотографія, де підозрюваний серед випускників Волинської духовної семінарії разом із владикою, митрополитом Луцьким і Волинським УПЦ МП Нифонтом. Цікаво, що сторінка в соцмережі рясніє цитатами кримінальних героїв російських фільмів. Зокрема, часто повторюється вислів "Пацан сказал, пацан сделал".

Гощанський районний суд відмовив в обранні до підозрюваного запобіжного заходу – тримання під вартою .

"Це випадок є свідченням прорахунків ієрархів церкви у підготовці кандидатів на такі високі духовні й суспільні ролі, як душпастирська. Цей випадок говорить про те, що кількісний склад священнослужителів не підкріплений якісною підготовкою. Це ознаки кадрової кризи в церкві. Подібне мало місце наприкінці існування Російської імперії, коли священики виконували політичні завдання уряду й стрімко деградували як особистості. Що й стало однієї з причин перемоги більшовиків, які заперечували існування Бога", - вважає доктор історичних наук Володимир Борщевич, який спеціалізується на дослідженні церковної історії.

Зараз ви читаєте новину «Рівненського священика підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути