Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 07:52

Резонансна стрілянина в Мукачеві: прокуратура оскаржить скандальний вирок

Резонансна стрілянина в Мукачеві: прокуратура оскаржить скандальний вирок
Мукачівський міськрайонний суд визнав невинними Василя Швардака та Вячеслава Герцовського, які були підозрюваними у справі щодо збройного нападу на Артура Пашкуляка. Фото: t.me/VGlagola

Закарпатська обласна прокуратура оскаржить вирок Мукачівського міськрайонного суду щодо резонансної стрілянини в Мукачеві, згідно з яким двох закарпатців визнано невинуватими. Мова йде про Василя Швардака й Вячеслава Герцовського, яких слідство підозрювало в замаху на мукачівського кримінального авторитета Артура Пашкуляка.

Слідство встановило, що вони спланували вбивство 41-річного мукачівця та спробували здійснити задумане: простежили за його помешканням і звичним маршрутом руху, роздобули вогнепальну зброю для скоєння злочину. Причетність одного з обвинувачених підтвердила експертиза ДНК – його сліди знайшли на спусковому гачку автомата, який знайшли на місці події. Але і цей доказ, і ряд інших суд не визнав такими, що доводять вину підозрюваних, повідомили в пресслужбі прокуратури області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина в Мукачеві: поліція озвучила основні версії

"Один із нападників зробив серію пострілів у бік двох місцевих мешканців, які їхали на Меrcedes Gelendwagen. Потерпілі отримали вогнепальні поранення. Дії організатора – 34-річного мукачівця – кваліфікували як закінчений замах на умисне вбивство двох осіб, вчинений за попередньою змовою. Виконавця – 42-річного жителя Мукачівщини – як закінчений замах на умисне вбивство двох осіб за попередньою змовою та незаконне носіння зброї", - кажуть в прокуратурі.

Прокурори подадуть апеляцію упродовж 30 днів.

7 лютого торік приблизно о 10:00 на вул. Сєченова в Мукачеві на Закарпатті сталася стрілянина. Поранень зазнали 24-річний і 40-річний містяни. Це Артур Пашкуляк, якого пов'язують з екснардепом Михайлом Ланьом, та охоронець Артура. Закарпатців Василя Швардака й Вячеслава Герцовського, яких слідство підозрювало в замаху, визнали невинними. Таке рішення 6 травня виніс Мукачівський міський районний суд. І відпустив підозрюваних з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Резонансна стрілянина в Мукачеві: прокуратура оскаржить скандальний вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути